Ficat de curcan in sos de rosii cu garnitura de orez

de GeorgiaA in Ficat, 5 Mar 2014 | 3021 vizualizari

 

Ficatul de curcan a fost intotdeauna printre alimentele mele preferate, inca din adolescenta am preparat aceasta reteta de care nu ma satur niciodata.Consider ca ficatul astfel preparat se "asorteaza cel mai bine cu orez simplu, nu mai zic de muraturile de langa... :)

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. ficat de curcan
  • 2 cani orez cu bob lung
  • 2 cepe medii
  • 3 catei de usturoi
  • 500 ml.suc de rosii
  • 100 m. vin rosu sec
  • ulei de masline
  • 1/2 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 crenguta de cimbrisor(am avut maruntit)
  • 1/2 lingurita oregano
  • 2 foi dafin
  • marar verde tocat
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde pentru decor
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficat de curcan in sos de rosii cu garnitura de orez:

Pentru ficat de curcan in sos de rosii:


In primul rand spalam ficatul, il taiem in feliute de circa 3 cm si il lasam sa se scurga bine.


Intr-un vas de gatit picuram putin ulei de masline, adaugam ceapa tocata marunt si usturoiul taiat feliute, le lasam sa se caleasca bine pana devin putin aurii, adaugam foile de dafin si boia de ardei dulce si amestecam continuu pentru jumatate de minut.


In continuare punem ficatul si il calim impreuna cu amestecul pentru cateva minute.Adaugam sucul de rosii, vinul, oregano, cimbrisor si lasam sa fiarba circa jumatate de ora pana se formeaza sosul.Inainte de a opri focul adaugam mararul tocat, sare si piper dupa gust.Asezonam cu patrunjel verde.


Pentru orez:


Intr-un vas pentru fiert adaugam 2 cani de orez, 6 cani de apa, un praf de sare si cateva picaturi de ulei de masline.Lasam orezul sa fiarba la foc mic si verificam periodic pentru ca orezul sa nu se inmoaie si sa ramana intreg.Cand este gata il scoatem intr-o strecuratoare si il trecem printr-un jet de apa rece, dupa care se poate servi.


Servit cu muraturi este o "bunaciune" ;)


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Peste orez se poate presara parmezan, in functie de preferinte.

2

Ficatul se prepara doar in suc de rosii si vin, nu se adauga apa sau supa.

3

Este indicat ca vinul sa fie sec, da un gust foarte bun in combinatie cu sucul de rosii.

4

Usturoiul taiat feliute da o savoare mai intensa decat cel tocat marunt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficat de curcan in sos de rosii cu garnitura de orez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

GeorgiaA 1

07.03.2014, 17:35

Micutza Luana 1

13.03.2014, 17:47

like like like

GeorgiaA 1

13.03.2014, 18:08

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

ieri la 23:50

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

ieri la 22:46

Desert cu visine si iaurt

de GeorgiG 5

ieri la 20:43

RETETA RECOMANDATA
Ficatei picanti cu garnitura de orez cu galbiori