Ficat de porc neinecacios cu sos

de Tabita _ in Ficat, 24 Mar 2013 | 45647 vizualizari

 

Nu prea imi placea ficatul de porc ca e tare si inecacios. Insa am gasit o reteta de preparare la barbatlacratita.ro cum sa eliminam acest neajuns, tinand ficatul de porc in lapte. E intr-adevar foarte bun si gustos.

 

INGREDIENTE

  • 400 g ficat de porc
  • 1 pahar lapte
  • 1 ceapa
  • 2 catei usturoi
  • 1 lingura faina
  • 1 lingurita cimbru
  • 4 linguri pasta de tomate
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficat de porc neinecacios cu sos:

Se portioneaza ficatul de porc, de preferat bucatele mai mici ca sa se patrunda si sa se faca mai repede.

Se pun bucatile de ficat in lapte si se lasa minim 30 de minute.

Se pune uleiul la incins in tigaie si se adauga bucatile de ficat.

Se prajeste ficatul pe ambele parti cam 5 minute pana cand isi schimba putin culoarea, apoi se scoate din tigaie.

Se taie ceapa si se pune la calit in uleiul in care am prajit ficatul.

Cand ceapa incepe sa se inmoaie se adauga faina si se amesteca bine pentru a nu se forma cocoloase in sos.

Peste ceapa si faina se pun bucatile prajite de ficat de porc si 2-3 linguri de apa.

Se lasa sa se prajeasca inca 5-10 minute, apoi se adauga pasta de tomate subtiata cu putina apa sau vin.

Se lasa ficatul de porc cu sos sa fiarba 10 minute.

Cand este gata se adauga usturoiul taiat feliute, cimbru, sare, piper.

Se ia tigaia de pe foc, se acopera cu un capac si se lasa asa cateva minute pentru a-si lasa gustul condimentele in ficatul de porc cu sos.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate servi pe pat de mamaliga sau langa cartofi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficat de porc neinecacios cu sos" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ficat de porc cu ceapa