Ficat pe plita cu ardei copti

de epurasha2bb in Ficat, 3 Aug 2010 | 2857 vizualizari

 

am papat la tara

 

INGREDIENTE

  • 1 ficat de vita
  • o ceasca de lapte
  • sare mare
  • 2 linguri ulei
  • ardei
  • o capatana de usturoi
  • ulei si otet pentru salata de ardei
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficat pe plita cu ardei copti:

Am spalat ficatul de vita si l-am asezat felii groase intr-un castron cu o ceasca de lapte turnata peste ele si l-am dat cateva ore la rece sau peste noapte puteti sa-l tineti la frigider.


Apoi se scoate, se spala sub un jet scurt de apa rece si se pune intr-un tuci uns cu putin ulei si incins.Ficatul nostru trebuie crestat din loc in loc sa se patrunda bine.Sare se pune la sfarsit ca sa nu se usuce prearau ficatl.


Intre timp am pregatit salata de ardei copti din ardei copti pe jar si apoi curatati de pielite intr-un castron cu apa rece dupa care i-am pus intr-un castron cu sare , ulei si otet.Am strosit usturoiul curatat de foi si l-am adaugat peste ardei.


Am servit ficatul alaturi de ardeii copti cu usturoi.A fost bun desi mie personal tot ficatul de pasare mi se pare cel mai gustos, dar cel de vita se zice ca e bun mai ales la anemici asa ca am facut in special pentru fetite.:)si au papat mititelele.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ficat pe plita cu ardei copti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

mena29 1

03.08.2010, 21:45

epurasha2bb 1

03.08.2010, 21:47

multumesc fetelor! madi da' ce ai intinerit!

Corinuta 1

03.08.2010, 23:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tochitura cu mamaliguta
  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

RETETA RECOMANDATA
Ficat de pui la cuptor