Ficatei Cleo

de Sidy in Ficat, 19 Ian 2012 | 4694 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400-500gr ficatei 
  • 150 ml lapte 
  • 2 cepe taiate pestisori 
  • 80 gr faina 
  • piper 
  • sare 
  • 1 lingurita boia dulce 
  • un varf de cutit de zahar 
  • Pentru sos: 
  • 3 linguri de maioneza 
  • 2 linguri smantana 
  • 1 catel de usturoi pisat (sau un varf de lingurita condiment de usturoi praf) 
  • jumatate lingurita mustar 
  • sare 
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei Cleo:

Se spala ficateii si se scurg bine de apa. 

Se taie fasiute iar apoi se pun intr-un vas si se toarna laptele, care trebuie sa acopere ficateii. 

Intre timp, se curata cepele, se taie julien si se calesc pana devin stravezii. 

Cand e gata calita ceapa ,o punem deoparte intr-un vas. 

Apoi pregatim sosul amestecand maioneza cu smantana, mustarul, usuroiul (folosesc praf), si sarea (eu n-o mai adaug cand maioneza e mai sarata). 

Dupa aproximativ o ora scoatem ficateii din lapte si-i lasam la scurs. 

Apoi pregatim un amestec din faina, un varf de cutit  de sare, piper negru macinat, putin  zahar si lingurita de boia dulce. 

Punem pe foc mediu spre tare o tigaie in care punem o bucatica de unt. 

Dam ficateii prin amestecul de faina. Indicat e sa-i dam in 2 sau trei ture; fiind multi se pot lipi intre ei si este mai greu sa-i separati. 

Apoi ii rasturnam in untul topit si incins bine si amestecam continuu, ca ficateii sa se prajeasca pe toate partile. Se fac in 4-5 minute. Nu trebuie tinuti mai mult pentru ca se intaresc. 

Cand sunt gata, se rastoarna ficateii intr-un vas, se toarna peste ei sosul de maioneza ,iar deasupra se presara ceapa calita. Se acopera vasul si se lasa asa 10-15 minute, dupa care se pot servi.

Se servesc alaturi de garnitura de cartofi piure.

Pofta mare !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei Cleo" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

iry-gabriela 1

19.01.2012, 16:54

.....bun nu gluma!

Bya Ralu 1

19.01.2012, 18:11

hmmmm ce bine arata

mihaelar63 1

25.01.2012, 13:17

Super

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ficatei de pui cu legume si sos de smantana