Ficatei cu orez salbatic

de epurasha2bb in Ficat, 5 Mar 2010 | 2557 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g ficatei proaspeti de pui,
  • 1 ceasca de lapte,
  • 1 cub de unt,
  •  putin ulei,
  • sare,piper,
  • 1 ardei capia,
  • 1 rosie,
  •  1 /2 fir de praz,
  •  80 g orez mix salbatic,basmati, orez rosu si orez negru,
  •  parunjel verde,
  • 1/2 portocala,
  • 1 graunte usturoi.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei cu orez salbatic:

Orezul se da odata prin apa si apoi se pune la fiert in apa simpla cam 15 minute. Se spala bine ficateii si se tin putin in lapte cu putin unt topit si usor racit si un praf de sare si piper.Apoi se scurg bine, se tamponeaza si se pun in tigaie antiaderenta cu putin ulei si apa ca sa se faca la foc mic.Se mai intorc din cand in cand.Intre timp tocam marunt prazul, ardeiul, usturoiul, si rosia si le punem la calit in 2 linguri de ulei putin incins.Apoi adaugam si orezul aici si cu utin cate putin din apa in care a fiert si care nu a secat de tot.Se amesteca bine dar rar.Se lasa sa se amestece aromele si culorile, se da un praf de sare si piper.Se serveste cald alaturi de ficateii sotati si cu patrunjel verde tocat desupra si feliute de portocale ca ornament

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei cu orez salbatic" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (1)

madi_marin 1

06.03.2010, 09:38

arata foarte bine...., iar orez negru si rosu n+am mancat niciodata.....

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!