Ficatei cu piure de cartofi

de Ramonaky in Pui, 12 Iun 2010 | 18111 vizualizari

 

O bunatate....

 

INGREDIENTE

  • 1 caserola de ficatei de pui
  • 1 ceapa
  • 5 catei de usturoi
  • patrunjel
  • unt
  • un paharut de vin alb
  • sare
  • piper

 

  • Pt piure:
  • cartofi
  • lapte
  • unt
  • sare
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei cu piure de cartofi:

Cartofii se curata,se spala bine si se taie cubulete care se pun la fiert in apa cu putina sare.Cand sunt fierti,se scurg de apa,se adauga untul ,laptele si sarea( dupa gust) si se paseaza.

Ficatul de pui trebuie tinut in apa rece , in frigider, pana lasa tot sangele. In acest fel, isi va pierde gustul amarui si nu se va intari la prajit. In acest interval, apa se schimba de cateva ori, pana va ramane curata, fara sange.

Spalam apoi ficatelul ,il curatam de pielite si il punem la scurs.

Ceapa tocata marunt o punem la calit in unt,iar cand este gata adaugam si ficatelul(la foc mic)l.Punem piper si lasam 2-3 min sa se inabuseasca,dupa care punem o cescuta de apa si ii lasam sa fiarba.Cand sunt aproape gata si apa a scazut,punem vinul si mai lasam 2-3 min sa fiarba, ca sa se evapore alcoolul.Adaugam si mujdeiul de ustutoi si mai lasam inca 2 min pe foc,amestecand incet.Acum putem sa punem si sarea.La sfarsit,inainte sa-i luam de pe foc, presaram si patrunjelul tocat.

Noi i-am servit cu piure de cartofi si salata de ardei copti.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei cu piure de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

nadina73 1

13.06.2010, 16:11

Laly 1

17.06.2010, 23:49

Buni ficateii.Si sanatosi.5 furcu si de la mine.

Ramonaky 1

19.06.2010, 00:22

ms Laly mie cel mai mult imi plac inimioarele care le gasesc printre ei,sunt nebunia mea

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Piept de pui umplut cu ficăţei