Ficăței de pasăre in sos de bulion cu piure de cartofi

de iri_iri in Ficat, 22 Apr 2015 | 1310 vizualizari

 

Cât am fost copil nu am putut suferi ficatul, pentru simplu fapt ca erau înecăciosi......crescând si înaintând în vârstă a devenit o mancare pe care o mananc cu placere, dar nu inaintea mazarei pe care o ador......

 

INGREDIENTE

  • Pentru ficat cu sos :
  • 0,500 kg de ficat pasăre,
  • o lingura ulei,
  • o lingura de bulion,
  • sare ,
  • piper,
  • 2 foi dafin.
  • Pentru piure:
  • 1 kg cartofi ,
  • 1 lingură unt,
  • un pahar cu lapte
  • sare.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficăței de pasăre in sos de bulion cu piure de cartofi:

Spălăm ficăței si apoi ii punem intr-un vas in care am adăugat uleiul si apa cât să îi cuprindă, foi dafin, dupa care i-am pus la fiert la foc mic.


Se spumuieste cu o paletă cu găuri si se lasa sa fiarbă la foc mic până cand apa ajunge la jumatate iar ficățeii sunt fierți (dacă este cazul se mai piate adauga un pic de apa sar caldă).


Din zeama rămasă se scot 2-3 linguri in care se va adauga lingura de bulion (amestecand pana se va subția bulionul formându-se o pastă) Astfel obținută se va adauga peste ficăței iar la final se va condimenta cu piper si sare după gust. Se va mai lasa la fiert doar 10 minute. Cartofii ii curățăm, spălăm si apoi ii punem la fiert cu un pic de sare.


Cand sunt fierți (făcând proba cu scobitoarea sau cu furculița), ii scurgem de zeama, dupa care ii pisam bine adaugand apoi si untul.


Apoi amestecand continuu, adaugăm treptat si laptele pana ajunge sa devină de consistență cremoasă. Dacă este cazul mai adaugam sare. De preferat a se servi imediat, in cazul meu cu ardei copti care sunt preferatii mei.


Poftă Bună!

 

TIPS-URI

1

Cartofii se vor folosi la piure, doar cei albi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficăței de pasăre in sos de bulion cu piure de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

iri_iri 1

22.04.2015, 12:50

ksenya

Rocsi 1

22.04.2015, 20:36

Panacris 1

23.04.2015, 15:42

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert crema la ceasca
  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ficat de gasca [ liba maj ] prajit