Ficatei de pui

de Irina in Ficat, 8 Iul 2011 | 5380 vizualizari

 

Cand copiii mei erau mici le mai serveam cate o lectie despre cat sunt de sanatosi ficateii, ce de vitamine au...Nu ca n-ar fi adevarat, dar asa ii convingeam sa manance la vremea aceea. Intre timp au ajuns printre mancarurile lor favorite.
Iata o reteta de ficatei de pui cu sos de rosii.

 

INGREDIENTE

  • 400 g ficatei de pui
  • 2 linguri de unt
  • 4 catei de usturoi
  • 4 rosii decojite
  • cateva linguri de suc de rosii Cirio
  • sare
  • piper
  • cimbru
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei de pui:

Ficateii se spala si se curata, apoi se usuca intr-un prosop.

Intr-o tigaie se topeste untul, se adauga ficateii si se intorc cu grija din cand in cand. Se adauga usturoiul taiat si putin cimbru pentru aroma si se lasa sa se patrunda binisor. Se poate adauga si putin vin alb daca va e pe plac.

Se adauga rosiile taiate, sucul de rosii si se condimenteaza. Se acopera cu un capac si se lasa la inabusit inca o vreme (10 minute). Delicios!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei de pui" nu uita sa-i faci un review.
 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cununita cu ficatei de pui