Ficatei de pui cu paste, lamaie si usturoi

de Corinuta in Paste, 20 Aug 2010 | 3911 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g ficatei de pui
  • 400 g paste
  • 1 lamaie
  • 120 ml ulei de masline
  • 200 ml supa de pui
  • 5-6 catei de usturoi
  • 50 g parmezan ras
  • 50 ml smantana
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • sare, piper macinat
  • nucsoara
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei de pui cu paste, lamaie si usturoi:

Se spala bine lamaia, se stoarce zeama si se scoate miezul cu o lingurita. Coaja de lamaie se taie felii subtiri si se pune la marinat in zeama de la lamaie timp de aprox. o ora.


Se fierb pastele intr-o cantitate suficienta de apa cu sare conform cu indicatiile de pe ambalaj, apoi se scurg sub un jet de apa rece.


Ficatul se spala bine, se curata si se amesteca cu 2 linguri de ulei de masline. Se pune o tigaie mare la incalzit, se adauga ficateii si se prajesc cate 5 minute pe fiecare parte, apoi se scot pe un prosop absorbant.


In aceeasi tigaie se pune supa si se lasa sa dea in clocot. Intre timp se curata cateii de usturoi si se zdrobesc. Cand fierbe supa se adauga smantana, jumatate din parmezan, usturoiul, sare, nucsoara si piper macinat. Sosul rezultat se toarna in blender impreuna cu uleiul de masline ramas si se mixeaza bine.


Intr-o tigaie se pune la incins uleiul de floarea soarelui. Se pregateste o strecuratoare si un castronel de metal. Cand e fierbinte uleiul se pun la prajit feliile de coaja de lamaie. Se scot dupa aprox. 30 de secunde si se strecoara.


Se amesteca pastele cu ficateii si sosul din blender. Se toaca patrunjelul si se presara deasupra impreuna cu parmezanul ramas.


Se orneaza cu felii de coaja de lamaie si se serveste.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei de pui cu paste, lamaie si usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Teo 1

21.08.2010, 22:53

ce culori vesele in farfuria ta ! bravo !

Corinuta 1

22.08.2010, 23:51

Teo, multumesc!

adry88 1

11.05.2011, 21:01

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Paste cu piept de pui