Ficatei de pui cu praz si sos de rosii

de miki_a in Ficat, 15 Noi 2016 | 1029 vizualizari

 

O mancare tare simpla, dar foarte gustoasa! 

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. ficatei de pui
  • 2 fire de praz (500-600 gr)
  • 200 ml vin alb (sec sau demisec)
  • 200 ml suc gros de rosii, facut in casa (gen passata)
  • 2 linguri cu ulei pentru prajit
  • 1 cub mic de unt (20 gr)
  • sare si piper dupa gust
  • cateva fire de patrunjel proaspat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei de pui cu praz si sos de rosii:

Pentru inceput, curatam ficateii de vinisoare si pielite (si eventualele pungi de fiere). Ii clatim de sange si ii punem in sita, la scurs (sau pe prosoape absorbante de hartie).


Intr-o tigaie larga incalzim uleiul. Cand s-a incins, punem untul (scuturam tigaia de cateva ori), avand grija sa nu se arda.


Adaugam ficateii scursi de apa si ii lasam sa-si schimbe culoarea, invartindu-i pe ambele parti (la nevoie se picura cateva linguri de apa calda). Cand s-au calit usor, punem vinul si ii fierbem la foc mic, fara capac (vinul se evapora, dar ramane gustul placut).


Curatam prazul, il felim subtire si il punem in tigaie peste ficatei. Amestecam si fierbem pana se patrunde (maxim 5-7 minute).


Adaugam si sucul de rosii si mai fierbem 10 minute. Potrivim gustul de sare si piper.


Oprim focul si ornam cu patrunjel verde.


Servim mancarea calda, cu mamaliguta si muraturi.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei de pui cu praz si sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

merisor 1

16.11.2016, 07:29

Cu praz, ooo, ce papa bun! Mi-ai facut pofta de praz

mihaelar63 1

16.11.2016, 10:47

Imi place ca ai pus si unt care da savoare suplimentara !!!!

Gherca Daniela 1

19.11.2016, 09:50

tare buni!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tort cu crema de lamaie

de RODIMUR 5

ieri la 21:29

Ardei umpluti ca pe vremea lui Cuza-Voda

ieri la 19:22

Desert tort cu ciocolata si zmeura

ieri la 18:01

RETETA RECOMANDATA
Ficatei de pui cu sos