Ficatei de pui in sos de tarhon

de MotanLaOale in Ficat, 10 Iul 2012 | 7071 vizualizari

 

Facuti dupa Gaby, inlocuind dovlecelul cu tarhon. Foarte bun! Mi-a adus aminte de chiftelute in sos de tarhon, mancarea copilariei mele. Trebuie sa o fac din nou si pe ea!

 

INGREDIENTE

  • 500g ficatei de pui
  • 2 cepe
  • 2 legaturi tarhon
  • 5 catei usturoi
  • 3 linguri pasta tomate
  • 50ml ulei
  • 1 lingutita boia
  • 1 lingurita zahar
  • lapte
  • piper
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei de pui in sos de tarhon:

Tarhonul se curata de pe tije si se spala bine.


Se curata ficateii, se spala, se pun in lapte si se tin la frigider cam o ora.


Se pune uleiul la incins intr-o cratita si se adauga ceapa tocata.


Se caleste 2-3 minute.


Se scurg ficateii, se adauga in cratita si se prajesc putin pe toate partile.


Se amesteca pasta de tomate cu o cana de apa si se toarna peste ficatei.


Se adauga boiaua, sare, piper si se amesteca. Cand fierbe se adauga tarhonul si se introduce in cuptor pana scade sosul.


Aproape de final se adauga usturoiul si zaharul (dupa gust) si se mai lasa in cuptor putin sa se rumeneasca.


Este buna calda cu mamaliguta!


Pofta Buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei de pui in sos de tarhon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (50)

MotanLaOale 1

15.07.2012, 01:02

mihaelar63 1

15.07.2012, 23:49

Imi place mult tarhonul Am inceput sa-l folosesc si eu in diverse combinatii

MotanLaOale 1

15.07.2012, 23:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ficatei de pui cu ciuperci si smantana la tigaie