Ficatei de pui pane

de mirela0911 in Pui, 23 Iun 2015 | 14468 vizualizari

 

Am incercat si aceasta varianta de a gati ficateii si mi-au placut tare mult, mai ales ca au iesit crocanti pe exterior!

 

INGREDIENTE

  • 600 g ficatei de pui
  • lapte dulce
  • sare, piper
  • 50 g cascaval
  • 2 oua
  • 3-4 lg faina
  • pesmet
  • ulei pt prajit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei de pui pane:

Se spala bine ficateii si se curata de pielite. Se pun intr-un vas adanc si se toarna laptele dulce, cat sa-o acopere. Se lasa cel putin o ora, dupa care se scurg bine.

Intr-un alt vas se rade cacavalul marunt, se pun ficateii si se condimenteaza cu sare si piper. Se amesteca bine.

Se bat ouale bine, se pune sare si piper apoi se adauga faina si se omogenizeaza. Trebuie sa rezulte un aluat ca pentru snitele. Pe o farfurie se toarna pesmet. Se ia cate o bucata de ficat, se da prin aluatul de snitele, apoi prin pesmet si se pun in cratita cu uleiul incins. Se lasa sa se prajeasca pana prinde o culoare aurie deasupra, apoi se intorc pe partea cealalta. Se aseaza pe o farfurie pe care s-a pus prosoape de hartie pentru a lua excedentul de ulei.

Se serveste alaturi de o garnitura si salata dupa gustul fiecaruia.

Pofta buna! 

TIPS-URI

1

Atentie mare in timpul prajitului, s-ar putea ca uleiul sa sara.

2

Nu se lasa mult la prajit, astfel ficatul se va intari.

3

Laptele are rolul de a lua din amareala ficatului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei de pui pane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tocanita cu ficatei (sote) de pui