Ficatei in sos de bere neagra

de laura_n in Ficat, 11 Feb 2017 | 1136 vizualizari

 

Daca va plac ficateii, aceasta este o reteta care va va placea, cu siguranta.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ficăței pui
  • 1 ceapă roșie
  • 1 lg zahăr brut
  • 5 lg ulei de măsline
  • 300 ml bere neagră
  • 1 căpățână usturoi
  • mămăligă rece
  • piper negru
  • praf de usturoi
  • boia iute
  • sare
  • pătrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei in sos de bere neagra:

Se pune la încins o tigaie, pe foc. Se adaugă o lingură zahăr și două de ulei. Se lasă să se caramelizeze, iar când s-a topit zahărul, se adaugă ceapa tăiată și 1-2 căței usturoi presați și tocați.


Ficățeii se spală și se curăță de pielițe. Se lasă la scurs, apoi se adaugă în tigaie, peste ceapa caramelizată ușor. Se lasă să se rumenească bine, apoi se stinge totul cu bere neagră. Atenție la aburi, sunt extrem de fierbinți. Se adaugă boia iute, piper negru și sare, alături de 2-3 lg de ulei de măsline. Se acoperă cu capacul din dotare. Se lasa pana scade sosul format.


Mămăliga rece (poate să fie și din ziua precedentă) se taie cuburi, se adaugă în tigaie, și se dă focul mare, se lasă câteva minute, până se rumenește frumos și mămăliguța.


La final se mai adaugă 2 căței de usturoi presați și tocați mărunt, puțin pătrunjel verde tocat proaspăt.


Sunt mai mult decât grozavi. Se servesc cu mare, mare poftă, alături de o ceapă roșie spartă sau murături!


Să vă fie de folos!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei in sos de bere neagra" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

mirela0911 1

11.02.2017, 19:58

Noroc ca azi ficatei am mancat, altfel ii visam la noapte! )

Rahela Velicu 1

13.02.2017, 19:50

Lau 1

12.03.2017, 21:48

Bun bunut

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

10060 puncte

Constelatialeu

8830 puncte

Lau

Lau 9

8350 puncte

Andreea Caroline

7840 puncte

mihaelar63

6880 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba de perisoare
  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

  • 12

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ficat de pui cu arome chinezesti la gratar