Ficatei in sos de bere neagra

de laura_n in Ficat, 11 Feb 2017 | 580 vizualizari

 

Daca va plac ficateii, aceasta este o reteta care va va placea, cu siguranta.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ficăței pui
  • 1 ceapă roșie
  • 1 lg zahăr brut
  • 5 lg ulei de măsline
  • 300 ml bere neagră
  • 1 căpățână usturoi
  • mămăligă rece
  • piper negru
  • praf de usturoi
  • boia iute
  • sare
  • pătrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei in sos de bere neagra:

Se pune la încins o tigaie, pe foc. Se adaugă o lingură zahăr și două de ulei. Se lasă să se caramelizeze, iar când s-a topit zahărul, se adaugă ceapa tăiată și 1-2 căței usturoi presați și tocați.


Ficățeii se spală și se curăță de pielițe. Se lasă la scurs, apoi se adaugă în tigaie, peste ceapa caramelizată ușor. Se lasă să se rumenească bine, apoi se stinge totul cu bere neagră. Atenție la aburi, sunt extrem de fierbinți. Se adaugă boia iute, piper negru și sare, alături de 2-3 lg de ulei de măsline. Se acoperă cu capacul din dotare. Se lasa pana scade sosul format.


Mămăliga rece (poate să fie și din ziua precedentă) se taie cuburi, se adaugă în tigaie, și se dă focul mare, se lasă câteva minute, până se rumenește frumos și mămăliguța.


La final se mai adaugă 2 căței de usturoi presați și tocați mărunt, puțin pătrunjel verde tocat proaspăt.


Sunt mai mult decât grozavi. Se servesc cu mare, mare poftă, alături de o ceapă roșie spartă sau murături!


Să vă fie de folos!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei in sos de bere neagra" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

mirela0911 1

11.02.2017, 19:58

Noroc ca azi ficatei am mancat, altfel ii visam la noapte! )

noiinbucatarie 1

13.02.2017, 19:50

Lau 1

12.03.2017, 21:48

Bun bunut

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu gutui
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

RETETA RECOMANDATA
Ficatei in lapte