Fideua cu fructe de mare

de Sylvia in Fructe de mare, 8 Aug 2012 | 8119 vizualizari

 

Am descoperit acest fel de mancare in vacanta noastra din Spania, regiunea Valenciana. Am indragit-o din prima clipa si pot sa spun ca imi place chiar mai mult decat paella, e mai zemoasa, textura e diferita si e extrem de usor de facut. Mi-am adus din Spania condimente, orez, paste si ulei de masline spaniol ca sa pot testa retetele asa cum trebuie.

 

INGREDIENTE

  • paste fideua ( tuburi mici si curbate la capete) ,
  • ulei de masline,
  • ardei iute,
  • usturoi taiat marunt,
  • ardei rosu,
  • safran,
  • amestec de condimente de paella,
  • pasta ardei iute,
  • scoici si creveti proaspeti,
  • fond de peste( facut cu 50 ml vin alb ) .
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fideua cu fructe de mare:

Preparare : intr-un vas mai mare ( eu am folosit vasul de wok ) se pune la incins uleiul, ardeiul rosu si ardeiul iute taiat marunt si putina sare mare. Dupa ce s-au calit putin se adauga pastele.

Se lasa sa se imbibe putin in arome si ulei si se adauga fondul de peste. Eu am folosit o pudra de fond si am adaugat 50 ml de vin alb la fondul de peste. Adaugam condimentele de paella si sofran, eu sunt tare mandra de sofranul meu adus din Spania

Lasam sa clocoteasca 3-4 minute si adaugam crevetii. Dupa inca 2 minute adaugam scoicile care trebuie sa stea extrem de putin pe foc, pana se deschid.

Lasa 2-3 minute la foc potrivit, acoperit cu un capac ca sa pastram aburii si aromele. Pastele au un timp de fierbere destul de rapid, 7-9 minute deci trebuie bine jonglat cu acest timp si cu ordinea ingredintelor, fructele de mare adora sa fie gatite repede, nu uitati acest lucru.

La sfarsit eu am mai adaugat putina pasta de ardei iute, imi place gustul picant in combinatie cu fructele de mare. Fideua ca si paella este o mancare stradala, deci simpla, rapida dar plina de arome si caracter. Povestea ei este fara sfarsit, o puteti face in orice combinatie de carne cu fructe de mare, de fructe de mare si chorizo, ce vreti sa simtiti si sa experimentati.

Testati reteta cu ce aveti la indemana, merita incercata. Se serveste calda cu o felie de lamaie si un vin bun, eu am optat pentru un vin spaniol, de Tarragona.

Va doresc pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Fideua cu fructe de mare" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Risotto picant cu fructe de mare