File de cod cu sos de merisoare

de adnia in Peste, 5 Oct 2013 | 1248 vizualizari

 

Nu stiu daca v-am povestit cat de mult apreciez eu merisoarele! Si cum niciodata pana acum n-am avut norocul sa ma nimeresc prin piete pe langa aceste minuni ale naturii in stare proaspata, am tot cumparat merisoarele in stare deshidratata! Dar din toamna asta, insa s-au lipit de sufletul meu si am decis ca musai sa le am, asa ca le-am cautat cu inversunare...si le-am gasit! Nu va pot spune ce fericire a fost in sufletul meu saptamani de-a randul...si cate retete mi s-au perindat in minte ( iata una dintre ele, care s-a dovedit a fi o minune)! Insa, pana sa mai fac si altele, va prezint o combinatie care a devenit rapid una din specialitatile casei!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 4 fileuri cod ierburi uscate (cimbru, busuioc, menta)
  • sare, piper alb, dupa gust
  • 150 g merisoare
  • 1 ceapa mica alba
  • 1 lingurita unt topit
  • 1/2 lingurita amidon
  • 2-3 linguri apa 1 lingurita zahar brun
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA File de cod cu sos de merisoare:

 Mod de preparare: Fileurile de peste se decongeleaza (daca au fost congelate, ca ale mele), se scurg bine de apa, se sareaza si se pipereaza. Separat, se pregateste marinata simpla: o cana de apa se pune la incalzit, dupa care se adauga ierburile, se lasa sa se infuzeze, dupa care se toarna peste pestele asezat intr-o tava de jena. Se da la cuptor, la foc mediu, pana se patrunde bine (cca 12 minute), stropindu-se din cand in cand cu zeama din tava, ca sa nu se usuce. Se prepara sosul de merisoare:ceapa se curata de coaja, se spala si se toaca marunt. Intr-o craticioara se toarna untul topit si se caleste usor ceapa. Se adauga merisoarele (ale mele au fost amestecate cu cateva afine si se lasa sa dea intr-un clocot. Se adauga zaharul brunsi se amesteca usor, pana cand acesta se topeste.

Separat, se amesteca amidonul cu 2-3 linguri de apa si se toarna peste compozitia din craticioara. Se mai tine pe foc pana cand sosul incepe sa se ingroase. Se stinge focul, se lasa 5 minute sa se racoreasca si se potriveste de sare si eventual, piper.  Se scoate pestele din cuptor, se aseaza pe farfurie si se glazureaza cu sos de merisoare cald. Se decoreaza cu menta proaspata si se serveste.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

File de cod cu sos de merisoare-0
File de cod cu sos de merisoare-1
File de cod cu sos de merisoare-2
File de cod cu sos de merisoare-3

COMENTARII (14)

adnia

adnia 1

14.10.2013, 22:25

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

11.12.2013, 12:16

arata minunat

mihaelar63

mihaelar63 1

21.10.2014, 00:23

Bineinteles ca merge la favorite

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!