File de cod in aluat

de corina241 in Peste, 23 Sep 2012 | 3549 vizualizari

 

Este o reteta festiva inspirata tot de la un bucataras;)

 

INGREDIENTE

Pentru aluat

  • 1 cana de lapte
  • 10grame drojdie proaspata
  • 1 ou
  • sare
  • 400 g faina

Umplutura:

  • 4 felii subtiri de cod
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
  • condimente pentru peste
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA File de cod in aluat:

Am pregatit aluatul:faina am pus-o intr-un lighenus de plastic,unde am facut un cuib si am presarat sarea apoi am pus oul amestecat.Laptele caldut impreuna cu drojdia le-am turnat in faina si am framantat.Am lasat sa se odihneasca 30 minute,apoi am intins jumatate din compozitie sub forma de peste(asa cum m-am priceput) si am copt-o in tava aragazului.


Fileurile de cod au stat la marinat cateva ore in uleiul de masline si condimente,apoi le-am asezat unul langa celalalt pe toata suprafata "pestisorului".Peste am pus cealalta jumatate din compozitie de aluat,tot sub forma de peste.


Am facut solzisorii cu ajutorul unui capac de la sticla de 2 l pe care l-am taiat in 4 parti egale si le-am asezat sub forma de solzi.coada am facut-o din fasii subtiri de aluat,iar ochiul din ardei rosu.


Am servit cu salata si ceapa verde!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "File de cod in aluat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

susu 1

27.09.2012, 15:37

ce frumos e manaca-l-as eu pe el

corina241 1

27.09.2012, 16:45

si el s-ar lasa mancat de tine

soryna1981 1

09.10.2012, 23:06

este o adevarata arta,nici nu vreau sa ma gandesc cat de gustos este....si culmea....este destul de"blond"....)) sti la ce ma refer.....oricum numai bun de servit.....

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Peste la dry cooker