FILE DE MUFLON CU SOS DE COACAZE ROSII SI MIGDALE

de Roda in Mancaruri cu carne, 24 Mai 2009 | 3134 vizualizari

 

In aprilie, fiind la Londra in excursie, am facut o vizita unei familii de englezi.Am fost invitata la masa si am servit file de muflon.Caprioara am mancat si in tara , dar muflon, nu.Prin bunavointa gazdei, am primit reteta de preparare a carnii de muflon , iar acum v-o impartasesc si Dvs.

 

INGREDIENTE

  • 800g.file de muflon,
  • 200g. verdeturi pentru supa,
  • 1 ceapa,
  • 5 dl.vin rosu
  • sare,
  • piper negru macinat,
  • foi de dafin,
  • cimbrisor,
  • boabe de ienupar,
  • salvie,
  • ulei ;
  • Pentru sos:
  • 50g.migdale curatate,
  • 200g. coacaze rosii,
  • 50g.unt,
  • 2linguri zahar,
  • 1 dl. vin alb,
  • 2 dl. frisca,
  • 1 lingura faina,
  • sare;
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA FILE DE MUFLON CU SOS DE COACAZE ROSII SI MIGDALE:

1.Verdeturile pentru supa, ceapa si condimentele se pun la fiert in 0,5l. apa,fara sare,iar la sfarsit se adauga vinul rosu.In acest bait se pune carnea de muflon si se tine 4-5 zile.


2.Inainte de frigere,carnea se scurge din bait, se taie in 4 bucati ,se sareaza, pipereaza si se unge cu ulei.Se frige in tigaie sau pe gratar.Se serveste cu galuste de branza sau gogosele de cartofi si sos de coacaze rosii si migdale.


3.Se prepara sosul de coacaze rosii:se prajesc migdalele in unt,se presara faina, se toarna vinul si frisca, sare si piper.Daca a dat in clocot, se adauga coacazele rosii , se lasa un singur clocot si se ia sosul de pe foc.Preparatul se serveste cu un vin rosu si se poate orna cu jumatati de capsune si frunzulite de menta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "FILE DE MUFLON CU SOS DE COACAZE ROSII SI MIGDALE" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (1)

adry88 1

11.05.2011, 21:08

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gem de zmeura

ieri la 20:22

Rosii  deshidratate la borcan, cu ulei de masline si busuioc

ieri la 19:39

Gulas vienez

ieri la 15:32

Gem de caise, piersici, zmeura si menta

ieri la 13:22

RETETA RECOMANDATA
Mâncare de măsline cu carne