File de peste in sos de smantana si coniac.

de dicarmencitta1957 in Crap / Caras, 20 Feb 2010 | 5005 vizualizari

 

by dicarmencitta1957
Acest peste este un file crap,preferatul familiei mele,deoarece sosul il face super delicios. .

 

INGREDIENTE

  • 2 fileuri mari.
  • 300 gr smantana.
  • 3 linguri de coniac.
  • 3 linguri mustar(pentru uns feliile de peste).
  • 1 lingura mustar frantuzesc(pentru sos).
  • 2 linguri de unt pentru prajit.
  • 3 linguri de sos de rosii(pomodoro)
  • 1 lingurita amestec de plante(menta,maghiran,plante aromatice,mix de plante uscate,etc,etc).
  • sare,piper si alte condimente dupa preferinte.
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA File de peste in sos de smantana si coniac.:

Se spala bine fileurile, se portioneaza,le dam cu mustar si sare,piper le punem pe o farfurie.Incingem 2 linguri de unt in tigaie de teflon si apoi adaugam feliile de file pentru prajit(eu le-am prajit cam 1 minut pe o parte si 1 minut pe partea cealalta).


Le scoatem si le punem intr-o tava de yena peste care adaugam pe fiecare felie cate un strop de mustar frantuzesc din bobite.Sosul din tigaie il facem separat ca sa nu zdrobim fileurile de peste.


Adaugam 300 gr smantana si 3 linguri de coniac,3 linguri sos pomodoro si amestecam energic ca sa nu se prinda.Acest sos rezultat il punem peste, pestele din tava si bagam tava la cuptor pentru 10-15 minute.


Aceasta reteta am testat-o dupa reteta''somon in sos'',eu nu am avut wiskey si am pus coniac,dar pot sa va spun ca a iesit un sos un deliciu.Alaturi de peste am avut garnitura piure de spanac cu un ochi de ou si mamaliguta.Pofta buna !!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "File de peste in sos de smantana si coniac." nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

ela 1

21.02.2010, 00:29

stiu ca nu se simte coniacul,glumeam.eu mai folosesc vin alb la unele mancaruri,mai ales la tocanita de ciuperci si la fasolea varde

Miha 1

21.02.2010, 00:59

Ela, si eu beau doar pepsi. Cand beau coniac.

ela 1

21.02.2010, 01:01

in urma cu cativa ani am gustat whiski cu pepsi,e buna combinatia

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Caras prajit cu mamaliguta si mujdei de usturoi