File de peste pe cartofi la cuptor (malasorca)

de Doinavar in Peste, 27 Apr 2013 | 2343 vizualizari

 

Cum de Florii este dezlegare la peste, m-am gandit sa fac ceva usor. Aceasta reteta am primit-o de la prietena mea, Yzzy din Deva. “Malasorca” (sau “malasolca”, asa cum mi-a scris o prietena din Tulcea) este mancarea pescarilor din Delta, cunoscuta sub numele de “mancarea saracului” sau a “lenesului”. Am preluat reteta si am adaptat-o pentru oraseni si zau ca nu-si merita numele. Este un deliciu, sanatos si apetisant.

 

INGREDIENTE

  • ~600 g file de peste
  • 7-8 cartofi potriviti (~800 g)
  • 2-3 linguri ulei (masline)
  • 2-3 catei de usturoi
  • sare, piper, condimente pentru peste, 1 lingurita baza pentru mancaruri “Secretul gustului”
  • cateva fire de patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA File de peste pe cartofi la cuptor (malasorca):

Condimentati pestele, curatati cartofii si taiati-i cubulete potrivite. Puneti cartofii intr-un vas de sticla termorezistenta, impreuna cu ulei, sare, piper, feliute de usturoi, baza pentru mancaruri si ~500 ml de apa clocotita. Dati cartofii la cuptorul preincalzit (2oo grade Celsius) pentru ~20 de minute.


Scoateti vasul cu cartofi din cuptor si asezati deasupra fileurile de peste portionate. Dati din nou totul la cuptor pentru inca 10 minute. Scoateti malasorca din cuptor pentru ca este gata. Ati vazut ce simplu si rapid a fost?


Decorati portiile cu patrunjel verde. Cine doreste, poate stropi cu zeama de lamaie. Se mananca fara paine. Asta-i foarte bine. Pofta buna. Se serveste calda, chiar aburinda.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "File de peste pe cartofi la cuptor (malasorca)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Anett 1

27.04.2013, 16:11

Rocsi 1

27.04.2013, 22:44

MotanLaOale 1

29.04.2013, 00:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Plachie de crap