File de peste (platessa) cu sos beurre blanc si conopida picanta

de iulianatanase in Salau, 26 Oct 2010 | 6734 vizualizari

 

Vazusem filmul "julie and julia" si mi-a starnit mult interesul acest sos beurre blanc de care ziceau ca-i nemaipomenit cu peste si m-am gandit sa-l incerc.

 

INGREDIENTE

  • 4 fileuri de peste (platessa am avut eu,un fel de calcan)
  • 50 ml ulei de masline
  • 2 linguri faina alba
  • sare
  • piper
  • pt beurre blanc:
  • 3 cepe esalota
  • 100 ml.supa de carne
  • 150 ml vin alb de calitate
  • 80 gr.de unt
  • Pt garnitura de conopida:
  • o conopida micuta
  • 2 -3 linguri ulei masline
  • 1 catel de usturoi
  • 1/2 ardei iute
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA File de peste (platessa) cu sos beurre blanc si conopida picanta:

Puteti fierbe prima data conopida 5-6 min. in apa putin sarata si o puneti la scurs.


Incepeti sa preparati sosul caci dureaza destul de mult.Taiati fin ceapa esalota si puneti-o la fiert cu vinul alb si 1/2 din cantitatea de supa.Trebuie sa se reduca pana la nivelul cepei,adica mult de tot,din cand in cand gustati si mai adaugati supa ca,ceapa sa reuseasca sa fiarba.La sfarsit lichidul se reduce pana a ajunge 1/3 din ceea ce a fost.La mine a durat cam 45-50 min., ca mi se parea ceapa tot tare si am mai pus supa.Cand lichidul a scazut ,eu am mixat ceapa cu minipimerul(altii strecoara ,unii lasa asa)si imediat in lichidul fierbinte rezultat am inceput sa adaug bucatele de unt foarte rece si sa bat energic cu un tel in forma de para.Se formeaza un sos alb,dens foarte fin.Puteti adauga sare si piper dupa gust.eu am pus si putin Chivas taiat fin.


Dati fileurile de peste prin faina si rumeniti-le usor in putin ulei de masline,pastrati-le la cald.Conopida impreuna cu usturoiul pisat,ardeiul iute taiat fin si 2-3 linguri de ulei se pun 5 min. pe foc la imprietenit.Adaugati patrunjel verde la sfarsit,sare si piper dupa gust.Asamblati pestele cu conopida in farfurie si sosul beurre blanc .Pofta buna!

TIPS-URI

1

Puteti folosi ce fileuri de peste aveti,important e su nu aiba oase

Daca ti-a placut reteta noastra "File de peste (platessa) cu sos beurre blanc si conopida picanta" nu uita sa-i faci un review.
Concurs - Reteta anului 2020

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

Gouda 1

26.10.2010, 21:19

ceva nou

Laly 1

26.10.2010, 22:25

e bine arata

ela 1

27.10.2010, 19:11

COMENTEAZA

Concurs - Reteta anului 2020
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu dovlecel si ceapa verde in stil grecesc

de Rocsi 9

ieri la 21:15

Dulceață din toporași (viorele de pădure)

ieri la 17:45

Briose cu faina integrala

de katty 6

ieri la 14:55

Coaste de caprioara in sos de rosii cu masline la Crock-Pot

de katty 6

ieri la 14:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8767 puncte

mihaelar63

5278 puncte

mirela0911

4877 puncte

Rocsi

4727 puncte

Constelatialeu

4318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu dovlecel si ceapa verde in stil grecesc

de Rocsi 9

ieri la 21:15

Dulceață din toporași (viorele de pădure)

ieri la 17:45

Briose cu faina integrala

de katty 6

ieri la 14:55

Coaste de caprioara in sos de rosii cu masline la Crock-Pot

de katty 6

ieri la 14:47

RETETA RECOMANDATA
Şalău la tavă