File de porc in foietaj

de Miha in Porc, 1 Feb 2010 | 3270 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g aluat foietaj
  • 500 g file de porc
  • 2 linguri mustar
  • boia de ardei
  • rozmarin
  • cimbru
  • 3-4 catei usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA File de porc in foietaj:

Initial am vrut sa fac reteta Ionelei, dar pana la urma a iesit altceva. :))

Mustarul il amestecam cu usturoi si celelalte condimente, apoi cu uleiul formand o pasta ca o maioneza.

Cu aceasta pasta ungem carnea, pe care o invelim in folie si dam la frigider pentru cel putin 1 ora.

Scoatem carnea din folie si o punem intr-o tigaie cu putin ulei bine incins si o prajim usor pe toate partile. Scoatem pe un prosop absorbant si lasam la racit.

Foaia de aluat de foietaj, o intindem putin cu sucitorul, daca mai este nevoie. Cu un cutit bine ascutit, vom taia pe marginile laterale fasii late de 1-1,5 cm.

Bucata de carne o punem pe mijlocul foii, intre cele 2 randuri de fasii. Incepem sa "impletim" fasiile de alaut, aducand cate o fasie peste bucata de carne, suprapunandu-le, sa nu se desfaca. La sfarsit va arata ca o impletitura in 3 :)

Ungem cu galbenus de ou, presaram cu susan si dam la cuptor la foc mic, pana se rumeneste usor deasupra si carnea este gata.

Se serveste cald cu garnitura de patate duchesse.

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "File de porc in foietaj" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Irina 1

03.02.2010, 20:34

Se mananca cu mare pofta!

andreeabu 1

20.05.2013, 12:26

Ce foietaj ai folosit?

Miha 1

20.05.2013, 15:43

Andreea, poti folosi orice fel de foietaj din comert!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

12310 puncte

Rocsi

7860 puncte

Constelatialeu

5590 puncte

Adele

5390 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cum se toaca verdeturile
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Trandafiri cu miere si scortisoara

de oanapl 5

Trandafiri cu...

ieri la 23:14

Tocanita de ciuperci

de oanapl 5

Tocanita de...

ieri la 23:10

Chiftele cu soia

de Rocsi 9

Chiftele cu soia

ieri la 20:32