File de pui cu sos de portocale si mazare

de alldaycooking in Pui, 16 Feb 2012 | 1700 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 gr file de pui
  • sare
  • piper alb
  • 1 portocala
  • 100 ml suc de portocale
  • ghimbir macinat
  • busuioc
  • unt
  • 300 gr mazare
  • 1 cubulet de unt
  • sare
  • 1 ou
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA File de pui cu sos de portocale si mazare:

File-urile de pui le-am batut cu ciocanul pentru snitele. Am presarat putina sare si piper alb pe fiecare file de pui. Am prajit in foarte putin ulei pieptul de pui, apoi l-am scos pe o farfurie. Intr-o tigaie am topit un cubulet de unt, apoi am adaugat sucul de la 1 portocala proaspat stoarsa si inca 100 ml suc de portocale. Am lasat sosul sa fiarba aproximativ 3 minute, apoi am adaugat busuiocul si ghimbirul macinat. In acest sos am pus file-urile de pui si am lasat sa fiarba impreuna timp de 5 minute.


Am asezat carnea de pui pe farfurii, iar sosul l-am mai lasat putin pe foc sa mai scada. Cand a avut o consistenta ceva mai groasa am presarat sosul deasupra pieptului de pui.


Mazarea am pus-o la fiert cu foarte putina apa. Cand apa a scazut aproape complet, am luat de pe foc am adaugat putina sare si un cubulet de unt. Am pasat mazarea pana cand am obtinut un piure fin. La acest piure am adaugat un ou si am amestecat bine pentru omogenizare. Cu ajutorul pos-ului am facut rondele din piure-ul de mazare pe care le-am copt pe hartie de copt. Eu le-am lasat la 250 de grade Celsius pana cand au inceput sa se coloreze varfurile si marginile rondelelor.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "File de pui cu sos de portocale si mazare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.49 lei

Mixer compact cu bol

- 54 %
499.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

alldaycooking 1

16.02.2012, 21:11

Ma bucur ca va place!

jolygina 1

19.02.2012, 10:28

Bya Ralu 1

06.01.2013, 21:13

ce papa bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pariziene cu brânză dulce

de RODIMUR 5

ieri la 23:57

Fursecuri  cu unt de arahide si ciocolata

de Lau 9

ieri la 16:57

Sos de rosii pentru pizza sau paste

de xana 5

ieri la 15:40

RETETA RECOMANDATA
Ciulama de pui