File de pui cu sos de portocale si mazare

de alldaycooking in Pui, 16 Feb 2012 | 1525 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 gr file de pui
  • sare
  • piper alb
  • 1 portocala
  • 100 ml suc de portocale
  • ghimbir macinat
  • busuioc
  • unt
  • 300 gr mazare
  • 1 cubulet de unt
  • sare
  • 1 ou
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA File de pui cu sos de portocale si mazare:

File-urile de pui le-am batut cu ciocanul pentru snitele. Am presarat putina sare si piper alb pe fiecare file de pui. Am prajit in foarte putin ulei pieptul de pui, apoi l-am scos pe o farfurie. Intr-o tigaie am topit un cubulet de unt, apoi am adaugat sucul de la 1 portocala proaspat stoarsa si inca 100 ml suc de portocale. Am lasat sosul sa fiarba aproximativ 3 minute, apoi am adaugat busuiocul si ghimbirul macinat. In acest sos am pus file-urile de pui si am lasat sa fiarba impreuna timp de 5 minute.

Am asezat carnea de pui pe farfurii, iar sosul l-am mai lasat putin pe foc sa mai scada. Cand a avut o consistenta ceva mai groasa am presarat sosul deasupra pieptului de pui.

Mazarea am pus-o la fiert cu foarte putina apa. Cand apa a scazut aproape complet, am luat de pe foc am adaugat putina sare si un cubulet de unt. Am pasat mazarea pana cand am obtinut un piure fin. La acest piure am adaugat un ou si am amestecat bine pentru omogenizare. Cu ajutorul pos-ului am facut rondele din piure-ul de mazare pe care le-am copt pe hartie de copt. Eu le-am lasat la 250 de grade Celsius pana cand au inceput sa se coloreze varfurile si marginile rondelelor.

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "File de pui cu sos de portocale si mazare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

File de pui cu sos de portocale si mazare-0
File de pui cu sos de portocale si mazare-1

COMENTARII (18)

alldaycooking

alldaycooking 1

16.02.2012, 21:11

Ma bucur ca va place!

jolygina

jolygina 1

19.02.2012, 10:28

Bya Ralu

Bya Ralu 1

06.01.2013, 21:13

ce papa bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!