File de somn pe pat de legume si sos de smantana

de silvi0ara in Peste, 28 Oct 2010 | 7684 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 buc.file de somn
  • 3 morcovi taiati julien
  • 1 fir praz taiat rondele
  • 1 vanata mica taiata julien
  • 8 ciuperci champinion taiate felii
  • 1 lingura mustar dijon
  • ½ lamaie,zeama si coaja rasa
  • 1 catel de usturoi ras
  • 2cm hrean ras
  • 100 ml vin alb
  • 1ooml apa
  • 250g smantana pentru catit
  • sare si piper
  • 4-5 fire cimbru proaspat
  • 4-5 frunze salvie
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingutita unt

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA File de somn pe pat de legume si sos de smantana:

Intr-o tigaie tip wok se pune uleiul si untul si se pune pe foc mic,cand untul s-a topit se adauga legumele taiate si se calesc 5 minute.Se adauga apoi vinul si apa impreuna cu restul condimentelor,usturoiul,hreanul,mustarul,coaja rasa de lamaie impreuna cu zeama.Se amesteca totul,iar la sfarsit se adauga smantana,se lasa 2 minute pe foc apoi se transfera totul intr-o tava de iena,iar deasupra se pune pestele,se stropeste cu lamaie si se condimenteaza cu sare si piper.Se acopera tava cu folie de aluminiu si se baga in cuptorul preancins la 200gC.pentru 20 de minute.Apoi se scoate folia si se mai lasa 10 minute sa se rumeneasca putin

 

RETETA IN IMAGINI

File de somn pe pat de legume si sos de smantana-0
File de somn pe pat de legume si sos de smantana-1
File de somn pe pat de legume si sos de smantana-2
File de somn pe pat de legume si sos de smantana-3
File de somn pe pat de legume si sos de smantana-4
File de somn pe pat de legume si sos de smantana-5
File de somn pe pat de legume si sos de smantana-6
File de somn pe pat de legume si sos de smantana-7

COMENTARII (12)

silvi0ara

silvi0ara 1

29.10.2010, 09:47

Pai cum altfel Medi,sigur ca ti-am pastrat.

Bucataras Medi

Bucataras Medi 1

29.10.2010, 10:06

multumesc,silvioara................stiu eu ca nu ma uiti cand e vorba de peste...............

Cris2711

Cris2711 1

12.03.2011, 13:55

delicios

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!