File de somon cu piure de pastarnac

de AlexTeacher in Somon, 19 Oct 2017 | 6541 vizualizari

 

Ce poate fi mai usor decat sa pregatesti un peste delicios la tigaie, nu? Chiar si-asa sunt cateva detalii de care trebuie sa tii cont. Combinatia file de somon si piure de pastarnac este senzationala – somonul este un peste gras, iar aroma parfumata a pastarnacului echilibreaza perfect gustul.
 
Reteta video o gasesti mai sus. 

 

INGREDIENTE

Pentru fileul de somon:

  • 1 file de somon, curatat de solzi si oase
  • putin ulei de masline sau de struguri
  • sare si piper dupa gust
  • 2 linguri de fresh de lamaie

Pentru piure-ul de pastarnac ai nevoie de:

  • ½ pastaie de vanilie
  • 150 ml de smantana de gatit
  • 25 g de unt
  • 2 bucati de pastarnac
  • putina sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA File de somon cu piure de pastarnac:

Taie bucatile de pastarnac si pune-le la fiert in apa cu putina sare;

Pune semintele de vanilie la fiert, impreuna cu pastaia;

Odata fierte, scurge apa intr-un castron si arunca pastaia de vanilie;

Pune smantana de gatit pe foc, incalzeste-o bine si adaug-o peste pastarnac impreuna cu untul;

Blendeaza totul bine.

Adauga putina apa din cea in care a fiert daca doresti o consistenta mai moale;

Trece apoi totul prin sita;

Adauga putina sare peste daca e cazul;


Taie file-ul de somon bucati de 2 degete si jumatate latime;

Fa cate 1-2 crestaturi mici pe partea cu pielea pentru a preveni strangerea sa;

 

Pentru ca avem de-a face cu proteina, este foarte important ca tigaia sa fie extrem de bine incinsa. Astfel eviti lipirea pestelui;

 

Odata incinsa tigaia, pune uleiul in ea si adauga bucatile de peste intai pe partea cu pielea si preseaza bine fiecare bucata in parte cu o spatula;

 

Pune sare deasupra;

Cand bucatile de peste s-au albit pe jumatate, intoarce-le, adauga fresh-ul de lamaie si piperul si ia tigaia de pe foc;

Lasa bucatile de peste sa se gateasca in caldura din tigaie;

Somonul se serveste medium;

Daca intr-adevar il vrei bine facut, atunci il poti adauga inca 5-10 min in cuptor;

Serveste pestele cu piure-ul de pastarnac si-o sa vezi cat de bine se combina aceste arome;

Pielea crocanta a acestuia este un adevarat deliciu. Ea mai este denumita si bacon-ul marii. Ei bine, sper ca ti-a placut reteta mea.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "File de somon cu piure de pastarnac" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Somon cu legume la tigaie