Somon la gratar sub crusta de pesmet cu parmezan

de simona72 in Somon, 5 Mai 2016 | 1120 vizualizari

 

Pentru aceasta reteta am folosit rondele de somon proaspat, pe care le-am marinat in zeama de limeta aromatizata cu menta. Sunt fan peste, dar nu somon. Somonul este un peste gras, provenit din acvacultura, ceea ce pe mine nu ma satisface. Dar na, asta e piata, doar astfel de produse ne ofera…

 

INGREDIENTE

3 rondele de somon proaspat
  • Zeama de la o limeta
  • 1 lingura ulei de masline extravirgin
  • 4-5 frunze de menta proaspata
  • Sare roz
  • Piper proaspat rasnit
  • Pentru crusta:
  • 2 felii de paine de secara vechi de 1-2 zile
  • 2 linguri parmezan ras fin
  • 4-5 frunze menta proaspata
  • Coaja de la o limeta
  • Un praf de sare roz si piper proaspat rasnit
  • 2 ciupituri coaja de lamaie pudra
  • Pentru servit: felii de limeta
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon la gratar sub crusta de pesmet cu parmezan:

Spalam si curatam pestele, asta daca mai este cazul. Il tamponam cu prosoape de bucatarie pentru a absorbii surplusul de apa. Intr-un castronel punem zeama de la o limeta, adaugam putin ulei de masline, 4-5 frunze de menta taiate marunt, 2 ciupituri de sare si piper. Amestecam ingredientele pana se topeste sarea. Acest amestec il punem peste peste, pe ambele parti. Vom observa ca atunci cand pestele crud vine in contact cu zeama de limeta /lamaie, acesta se albeste. Se marineaza si in acelasi timp se gateste putin, pestele… Se lasa la marinat 15-20 minute.

Pentru crusta: punem cele 2 felii de paine intr-un prajitor si le prajim 5 minute. Le lasam sa se raceasca, le rupem in bucati si le maruntim la robotul de bucatarie. Obtinem un pesmet de casa, mai rustic, cu firimituri mai mari de paine. Peste pesmet punem parmezanul ras, menta tocata marunt, coaja de limeta rasa fin, coaja de lamaie pudra, sare si piper proaspat rasnit. Amestecam ingredientele.

 

Dupa ce pestele s-a marinat il prajim intr-o tigaie gril 3-4 minute pe o parte si pe alta. Asezam rondelele de somon prajite la gril intr-o tava cu hartie de copt. Peste peste punem din amestecul cu pesmet. Asezam tava in cuptor cat mai aproape de gril, la 180 grade pentru 10 minute. Servim pestele cald, stropit din abundenta cu zeama de limeta si cu salata preferata. Sa va fie de folos!!!

 

RETETA IN IMAGINI

Somon la gratar sub crusta de pesmet cu parmezan-0
Somon la gratar sub crusta de pesmet cu parmezan-1
Somon la gratar sub crusta de pesmet cu parmezan-2
Somon la gratar sub crusta de pesmet cu parmezan-3
Somon la gratar sub crusta de pesmet cu parmezan-4
Somon la gratar sub crusta de pesmet cu parmezan-5
Somon la gratar sub crusta de pesmet cu parmezan-6
Somon la gratar sub crusta de pesmet cu parmezan-7
Somon la gratar sub crusta de pesmet cu parmezan-8
Somon la gratar sub crusta de pesmet cu parmezan-9
Somon la gratar sub crusta de pesmet cu parmezan-10

COMENTARII (22)

Rocsi

Rocsi 1

06.05.2016, 20:54

Au facut si ai mei somon de Bunavestire si li s-a cam aplecat de el, cel putin sotul meu a zis ca nu mai mananca prea curand ...

Moni_alex

Moni_alex 1

18.05.2016, 15:23

Bun!

Panacris

Panacris 1

21.05.2016, 22:28

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!