File de peste in crusta de migdale si fistic

de papabundetot in Somon, 16 Iun 2013 | 1954 vizualizari

 

Pentru ca brocoli este o leguma extrem de laudata si apreciata,pentru ca este si gustos si unde mai pui ca da si o culoare frumoasa in farfurie,am decis intr-o zi de weekend sa fac si eu vedeta aceasta leguma frumoasa de un verde crud. In acest context am pregatit pentru masa de pranz un brocoli cu orez salbatic alaturi de file de novac tavalit prin migdale si fistic maruntit…ce a iesit se poate vedea mai jos…gustul insa..va trebui sa ma credeti pe cuvant ca a fost extraordinar:)

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de
  • file peste (ce peste doriti)
  • un buchetel brocoli
  • orez salbatic
  • cateva migdale si fistic date prin blender ca sa se marunteasca
  • optional bacon pentru a imbogati spre final aroma pestelui in cauza.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA File de peste in crusta de migdale si fistic:

Cum am procedat…:


Fiecare file de peste (in prealabil l-am spalat) l-am condimentat cu sare si piper,apoi l-am dat prin migdale si fisticul tocat (eu am pastrat putina umezeala pe peste,nu l-am sters cu hartia ca sa nu se ususce complet si sa se poata prinde crusta).Pestele odata decorat cu crusta de migdale se aseaza intr-o tava de cuptor impreuna cu putin unt si se da 15-20 min la cuptor (depinde de grosimea bucatilor),cand aproape este gata,asezam deasupra fiecarei bucati de peste cate o feliuta de bacon pentru un gust mai rafinat la final si il mai lasam la cuptor pana cand se rumeneste un pic baconul.


Brocoli se opareste intr-o oala cu apa si sare,cand apa clocoteste adaugam brocoli pe care eu nu il las mai mult de 5 minute,apoi se scoate si dupa gust se poate servi asa simplu sau,se trage la tigaie cu un pic de unt,usturoi si piper pentru inca 2-3 minute.


Orezul salbatic se fierbe conform instructiunilor de pe ambalaj,in apa cu sare si la sfarsit se scurge si se pune intr-un castron,peste el adaugam putin ulei de susan ca sa ii dea un gust exotic si luciul care il face si mai aratos


O mancarica usoara si sanatoasa:)


Pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "File de peste in crusta de migdale si fistic" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

Anett 1

16.06.2013, 16:50

vai, super arata!

papabundetot 1

16.06.2013, 18:35

MotanLaOale 1

17.06.2013, 08:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

 merisor

7160 puncte

MotanLaOale

6760 puncte

mirela0911

6120 puncte

Constelatialeu

5930 puncte

RODIMUR

5260 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Somon in crusta de alune si parmezan