Merlucius in crusta si turtite de malai

de mihaelar63 in Peste, 6 Apr 2020 | 747 vizualizari

 

Imi place merluciusul pentru ca eram obisnuita cu el in tinerete. Era singurul peste de apa sarata ce se gasea cu usurinta in magazine. Are o carne ferma si avantajul de a fi fara oase, doar cu sira spinarii. Cu putina grija poti sa-l dezosezi facil. Mi-a ramas malai umezit de la impanarea pestelui. I-am gasit repede intrebuintare preparand si cateva turtite care au completat meniul in mod inedit.

 

INGREDIENTE

  • 4 bucati merlucius
  • 200 gr faina malai
  • 2 lamai
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prajit
  • rosi si salata verde pentru prajit
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Merlucius in crusta si turtite de malai:

  • Pestele se spala , se dezoseaza si se taie in doua .
  • Condimentati pestele cu piper , sarati si stoarceti lamie deasupra .
  • Lasati pestele sa se marineze macar 15 minute .
  • Puneti uleiul la incins .
  • Se trece merluciusul prin faina de malai si se prajeste in ulei incins pe ambele parti .
  • Scoateti pestele pe prosop de hartie sa se absoarba uleiul in exces .
  • Pentru ca mi-a ramas faina de malai , usor umezita cu gust de peste ,iam gasit rapid intrebuintare .
  • Am amestecat faina de malai cu un ou batut si am sarat.
  • Am luat compozitia astfel preparata si cu lingura am, pus mici turtite in uleiul fierbinte .
  • Se prajesc turtitele pe ambele parti .
  • Aceste turtite au completat farfuria cu merlucius in mod inedit . In acelasi timp nu am facut risipa .
  • Serviti merluciusul cald alaturi de turtitele de malai , felii de lamaie si legumele preferate .
  •   Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Lamaia are rolul de a da fermitate pestelui  Din acest motiv este bine ca sa marinati pestele cu zeama de lamaie 

Daca ti-a placut reteta noastra "Merlucius in crusta si turtite de malai" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert prajitura cu urda si visine

de oanapl 7

pe 15.05 la 16:32

Desert prajitura cu dovleac, ciocolata si faina de cocos

de oanapl 7

pe 15.05 la 15:45

Desert prajitura cu blat din cocos si crema de vanilie

de dantes 5

pe 15.05 la 10:42

Desert cornulete umplute cu alune de padure

pe 14.05 la 21:27

Desert amandine

pe 14.05 la 16:27

TOP
utilizatori

oanapl

3564 puncte

Constelatialeu

1651 puncte

dantes

1646 puncte

Bya Ralu

1303 puncte

mirela0911

1250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Medalion de somon prajit