FILE DE SOMON CU SOS DE SCOICI

de Roda in Somon, 5 Iul 2009 | 3717 vizualizari

 

Este un preparat mai scump, dar fin.

 

INGREDIENTE

  • 800g.file de somon,(24 felii)
  • 1/2 kg, scoici(din conserva),
  • 1/2 kg.  cartofi fierti si curatati,
  • 1/2 kg.  verdeturi -morcovi, fenicul, ridichi-,
  • ulei de masline,
  • 1 ceapa rosie,
  • 2dl. vin alb,
  • 1 lingura unt,
  • 1 lingura smantana,
  • sare,
  • piper negru ,
  • usturoi,
  • patrunjel verde;
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA FILE DE SOMON CU SOS DE SCOICI:

1.Fileurile de somon se sareaza , pipereaza si se ruleaza.

2.Se curata zarzavaturile si se taie marunt.

3.Intr-o tigaie ,se toarna ulei de masline si se pune ceapa tocata marunt.Se caleste pana devine sticloasa,se adauga legumele, sare , piper si se calesc in continuare.Se aseaza peste verdeturi rulourile de somon, se pune 1 dl. vin,se acopera tigaia si se lasa sa se caleasca in suc propriu,pe foc moderat.Din cand in cand , se misca tigaia, nu este voie sa se amestece ingredientele.

4.Se scurg scoicile din conserva.Se pun intr-o craticioara cu sare, piper, usturoi zdrobit-cca.3 catei-,patrunjel verde tocat si 1 dl. vin.Se fierb pana se evapora vinul.

5.Sucul de pe scoici se pune la fiert cu putin unt,sare , piper , daca este nevoie,smantana  si se da un clocot.

6.Se aranjeaza pe farfurie somonul, verdeturile,scoicile si cartofii fierti, taiati in patru si se toarna peste sos de scoici.Preparatul se serveste cu un vin alb sec.

 

COMENTARII (1)

andreea_angelo

andreea_angelo 1

15.11.2012, 19:42

si foarte bun!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!