FILE DE SOMON CU SOS DE SCOICI

de Roda in Somon, 5 Iul 2009 | 3940 vizualizari

 

Este un preparat mai scump, dar fin.

 

INGREDIENTE

  • 800g.file de somon,(24 felii)
  • 1/2 kg, scoici(din conserva),
  • 1/2 kg.  cartofi fierti si curatati,
  • 1/2 kg.  verdeturi -morcovi, fenicul, ridichi-,
  • ulei de masline,
  • 1 ceapa rosie,
  • 2dl. vin alb,
  • 1 lingura unt,
  • 1 lingura smantana,
  • sare,
  • piper negru ,
  • usturoi,
  • patrunjel verde;
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA FILE DE SOMON CU SOS DE SCOICI:

1.Fileurile de somon se sareaza , pipereaza si se ruleaza.


2.Se curata zarzavaturile si se taie marunt.


3.Intr-o tigaie ,se toarna ulei de masline si se pune ceapa tocata marunt.Se caleste pana devine sticloasa,se adauga legumele, sare , piper si se calesc in continuare.Se aseaza peste verdeturi rulourile de somon, se pune 1 dl. vin,se acopera tigaia si se lasa sa se caleasca in suc propriu,pe foc moderat.Din cand in cand , se misca tigaia, nu este voie sa se amestece ingredientele.


4.Se scurg scoicile din conserva.Se pun intr-o craticioara cu sare, piper, usturoi zdrobit-cca.3 catei-,patrunjel verde tocat si 1 dl. vin.Se fierb pana se evapora vinul.


5.Sucul de pe scoici se pune la fiert cu putin unt,sare , piper , daca este nevoie,smantana si se da un clocot.


6.Se aranjeaza pe farfurie somonul, verdeturile,scoicile si cartofii fierti, taiati in patru si se toarna peste sos de scoici.Preparatul se serveste cu un vin alb sec.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "FILE DE SOMON CU SOS DE SCOICI" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (1)

andreea_angelo 1

15.11.2012, 19:42

si foarte bun!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Oreo Cheesecake

de xana 5

la 13:54

 Tarta cu branzeturi si sunca (Quiche)

de Oana 8

la 12:43

 Tarta cu branzeturi si sunca (Quiche)

de Oana 8

la 12:42

Desert - Prajitura tavalita

de Oana 8

la 11:57

RETETA RECOMANDATA
Somon cu salata de cartofi