FILE DE SOMON CU SOS DE SCOICI

de Roda in Somon, 5 Iul 2009 | 4621 vizualizari

 

Este un preparat mai scump, dar fin.

 

INGREDIENTE

  • 800g.file de somon,(24 felii)
  • 1/2 kg, scoici(din conserva),
  • 1/2 kg.  cartofi fierti si curatati,
  • 1/2 kg.  verdeturi -morcovi, fenicul, ridichi-,
  • ulei de masline,
  • 1 ceapa rosie,
  • 2dl. vin alb,
  • 1 lingura unt,
  • 1 lingura smantana,
  • sare,
  • piper negru ,
  • usturoi,
  • patrunjel verde;
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA FILE DE SOMON CU SOS DE SCOICI:

1.Fileurile de somon se sareaza , pipereaza si se ruleaza.

2.Se curata zarzavaturile si se taie marunt.

3.Intr-o tigaie ,se toarna ulei de masline si se pune ceapa tocata marunt.Se caleste pana devine sticloasa,se adauga legumele, sare , piper si se calesc in continuare.Se aseaza peste verdeturi rulourile de somon, se pune 1 dl. vin,se acopera tigaia si se lasa sa se caleasca in suc propriu,pe foc moderat.Din cand in cand , se misca tigaia, nu este voie sa se amestece ingredientele.

4.Se scurg scoicile din conserva.Se pun intr-o craticioara cu sare, piper, usturoi zdrobit-cca.3 catei-,patrunjel verde tocat si 1 dl. vin.Se fierb pana se evapora vinul.

5.Sucul de pe scoici se pune la fiert cu putin unt,sare , piper , daca este nevoie,smantana  si se da un clocot.

6.Se aranjeaza pe farfurie somonul, verdeturile,scoicile si cartofii fierti, taiati in patru si se toarna peste sos de scoici.Preparatul se serveste cu un vin alb sec.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "FILE DE SOMON CU SOS DE SCOICI" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (1)

andreea_angelo 1

15.11.2012, 19:42

si foarte bun!!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Peste prajit cu sos de smantana
  • 12

    L

  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
RETETA RECOMANDATA
Somon marinat