File de Somon in crusta de parmezan

de AlexTeacher in Somon, 14 Ian 2016 | 1366 vizualizari

 

Nu sunt un fan al somonului, ba din contra...mi se pare cel mai inexpresiv peste: gras, umflat cu pompa in crescatoriile noastre si care n-are nicio treaba cu somonul de la mama lui, din nordul Europei. Asa ca de fiecare data cand imi intra unul pe mana, incerc sa-l fac dezirabil...caci altfel nu se poate!
 
 
 

 

INGREDIENTE

  • File de somon – 1 buc
  • Parmezan ras – 150 g
  • Patrunjel proaspat – 1/2 legatura
  • Chives – 9-10 fire
  • Usturoi granulat – 1/2 lingurita
  • Piper negru – dupa gust
  • Fresh de lamaie – 1 lingura
  • Ulei de masline – 1 lingura
  • Galbenush de ou – 2 buc
  • Sare – dupa gust
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA File de Somon in crusta de parmezan:




  • Scoate oasele din file-ul de somon si indeparteaza-i pielea;




  • Stropeste-l cu fresh-ul de lamaie si uleiul de masline pe ambele parti si pune-l intr-o tava cu hartie de copt;




  • Aplica o alta hartie de copt pe deasupra si lasa-l la cuptor cca 10 min, la 180 de grade;




  • Scoate-l din cuptor si indeparteaza hartia de copt;




  • Toaca patrunjelul si chives-ul marunt;




  • Bate cele 2 galbenusuri, amesteca-le cu parmezanul, patrunjelul si chives-ul;




  • Pune aceasta compozitie peste somon;




  • Rasneste piper proaspat pe deasupra si introdu inapoi in cuptor la 190-200 de grade pana cand se va rumeni si se va crea o crusta;




  • Serveste cu piure de cartofi dulci si piper cayenne sau piure de mazare cu menta;


    Pofta buna !




 
Daca ti-a placut reteta noastra "File de Somon in crusta de parmezan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

COMENTARII (13)

katty 1

15.01.2016, 11:46

AlexTeacher 1

16.01.2016, 01:36

Stii cate lucruri misto poti face cu macrou? Ia fii atenta aici:

https://www.youtube.com/watch?v=L3CMCZ73uR0

Michel Roux Jnr - idolul meu

Gicuta69 1

18.01.2016, 09:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu legume
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!