File de Somon in crusta de parmezan

de AlexTeacher in Somon, 14 Ian 2016 | 1212 vizualizari

 

Nu sunt un fan al somonului, ba din contra...mi se pare cel mai inexpresiv peste: gras, umflat cu pompa in crescatoriile noastre si care n-are nicio treaba cu somonul de la mama lui, din nordul Europei. Asa ca de fiecare data cand imi intra unul pe mana, incerc sa-l fac dezirabil...caci altfel nu se poate !


Credit Foto: Tudor Raiciu


 


 


 

 

INGREDIENTE

  • File de somon – 1 buc
  • Parmezan ras – 150 g
  • Patrunjel proaspat – 1/2 legatura
  • Chives – 9-10 fire
  • Usturoi granulat – 1/2 lingurita
  • Piper negru – dupa gust
  • Fresh de lamaie – 1 lingura
  • Ulei de masline – 1 lingura
  • Galbenush de ou – 2 buc
  • Sare – dupa gust
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA File de Somon in crusta de parmezan:

 

  • Scoate oasele din file-ul de somon si indeparteaza-i pielea;

  • Stropeste-l cu fresh-ul de lamaie si uleiul de masline pe ambele parti si pune-l intr-o tava cu hartie de copt;

  • Aplica o alta hartie de copt pe deasupra si lasa-l la cuptor cca 10 min, la 180 de grade;

  • Scoate-l din cuptor si indeparteaza hartia de copt;

  • Toaca patrunjelul si chives-ul marunt;

  • Bate cele 2 galbenusuri, amesteca-le cu parmezanul, patrunjelul si chives-ul;

  • Pune aceasta compozitie peste somon;

  • Rasneste piper proaspat pe deasupra si introdu inapoi in cuptor la 190-200 de grade pana cand se va rumeni si se va crea o crusta;

  • Serveste cu piure de cartofi dulci si piper cayenne sau piure de mazare cu menta;

    Pofta buna !

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "File de Somon in crusta de parmezan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

File de Somon in crusta de parmezan-0
File de Somon in crusta de parmezan-1

COMENTARII (13)

katty

katty 1

15.01.2016, 11:46

AlexTeacher

AlexTeacher 1

16.01.2016, 01:36

Stii cate lucruri misto poti face cu macrou? Ia fii atenta aici:

https://www.youtube.com/watch?v=L3CMCZ73uR0

Michel Roux Jnr - idolul meu

Gicuta69

Gicuta69 1

18.01.2016, 09:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!