File de ton cu sos de mustar si orez picant

de pansy1 in Ton, 4 Mar 2010 | 4522 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -4 fileuri de peste,eu am folosit ton alb
  • -400 ml apa,sau cine are fond de peste
  • -zeama de la 1/2 lamaie
  • -1 Lg(lingura ) unt
  • -1 Lg faina
  • -150 g branza proaspata de vaci,grasa
  • -2 Lg mustar a l'ancienne, cu boabe
  • -sare,piper
  • -1/2 lg (lingurita ) ierburi de provence
  • -patrunjel tocat
  • -1/4 lg zahar
  • -2 Lg vin alb dulce
  • ptr orez :
  • -4 cesti de orez fiert,rece
  • -1 ceapa mare,taiata solzisori
  • -ulei,sare,piper
  • -fulgi de ardei iute sau 1 ardei iute rosu proaspat
  • -1 lg sos de peste (optional)
  • -1 Lg pasta de ardei iute
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA File de ton cu sos de mustar si orez picant:

-Fileurile se stropesc cu sare si zeama de lamaie si se tin asa,30 de minute

-Se fierbe apa sau supa de peste cu sare ,se adauga fileurile si se fierb la foc mic,cam 6 minute,sa nu se sfarame.

-Scoateti pestele si pastrati-l cald.

-Fierbeti in continuare zeama ramasa 4 minute,sa scada.

-Topiti untul la microunde si amestecati cu faina

-Adaugati in apa care fierbe branza,mustarul,untul cu faina,zaharul si vinul, amestecati sa se omogenizeze,fierbeti pana se leaga sosul

-La sfarsit potriviti de sare,piper si adaugati ierburile de provence si patrunjelul tocat

-Aranjati pe farfurie pestele,stropiti-l cu sos si serviti alaturi de garnitura pe care o doriti.Eu am folosit aici orez picant.




Pentru orez:

caliti ceapa si ardeiul iute in putin ulei,adaugati orezul,amestecati si prajiti orezul,cam 5-6 minute,adaugati sosul de peste si pasta de ardei iute,mai prajiti un minut apoi serviti alaturi de peste.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "File de ton cu sos de mustar si orez picant" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

pansy1 1

08.04.2010, 13:19

ma bucur teo ca ai incercat-o si ti-a placut.

dicarmencitta1957 1

18.04.2010, 23:48

Fac ce fac si mai dau o raita pe la peste,doar sunt fan peste.Nu mi-am dat seama ca am mai facut comentariu aici.

elena1988 1

01.03.2011, 09:44

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Salata cu ton