File mignon cu sos de piper

de cristeena20 in Vita, 21 Iul 2014 | 4635 vizualizari

 

Partea aceasta de la vaca este cea mai buna . Desi e scumpa merita sa ne rasfatam din cand in cand . Daca totusi nu aveti file mignon se poate face reteta si cu felii de pulpa de vita.

 

INGREDIENTE

  • 2 felii de carne de vaca (file mignon)
  • sare grunjoasa
  • piper boabe alb si negru
  • un cub margarina
  • un cub unt fara sare
  • un cutie mica de concentrat knorr natur (lichid)
  • putin wiskey sau cognac
  • cartofi pentru prajit
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA File mignon cu sos de piper:

- Carnea se condimenteaza in momentul cand o preparam. Feliile mai groase de file mignon se presara cu putina sare grunjoasa; Piperul boabe se zdrobeste  si se presara pe ambele parti ale carnii. Apasam cu mana sa acopere felia de carne. 

- Intr-o tigaie de teflon  punem putina margarina la incins si punem feliile de carne. Lasam pe o parte cca 1,5 minute (daca vrem sa fie in sange- iar daca vrem mediu lasam cca 2 minute pe fiecare parte). Intoarcem pe cealalta parte (inca 1,5 -2 minute). Turnam whiskey pentru a flamba putin. Scoatem carnea si aduagam in tigaie concentratul de carne special pentur sosuri amestecat cu putina apa rece (sau demiglasse). Agitam tigaia bine si cand incepe sa se ingroase adaugam cubul de unt. Agitam iar tigaia si cand capata consistenta mai groasa stingem focul. 

- Asezam carnea pe farfurie , alaturi de cartofi prajiti si turnam sosul peste. Este un sos deosebit de delicios, iar carnea este atat de buna ca se topeste in gura. Va spun sincer ca nu am mancat niciodata o felie de carne asa de buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "File mignon cu sos de piper" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Snitzele de vitelus cu garnitura de orez si legume