Fillet bites lipicioase în sos dulce-acrișor

de Satisfyyourcravings in Pui, 3 Apr 2014 | 6476 vizualizari

 

Cum aș putea să numesc aceste mici bucăți din piept de pui învelite într-un sos onctuos cu straturi multiple de gust? Oricum s-ar numi, sunt delicioase și perfecte ca antreu sau masă principală, dacă sunt servite alături de orez.

 

INGREDIENTE

  • Pentru pui:
  • 600 grame piept de pui, fără piele și os, tăiat în bucăți potivite
  • 1 1/2 căni panko (pesmet japonez)
  • 2 linguri de făină
  • 175 ml lapte
  • sare/piper
  • Pentru sos:
  • 200 ml sos thailandez dulce-picant
  • 1 lingură sos de soia
  • 3 căței de usturoi, pisați
  • 1 lingură ghimbir proaspăt, ras
  • 1 linguriță sos de pește
  • 50 ml suc de mere
  • 1 lingură unt de arahide
  • 1 lingură pastă de roșii
  • sucul de la 1 lime
  • piper
  • 2 linguri zahăr brun
  • 1 linguriță fulgi de piri piri sau chili
  • 1/2 legătură de coriandru proaspăt, tocat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fillet bites lipicioase în sos dulce-acrișor:

Bucățile de pui se așează într-un vas și se toarnă laptele peste. 

Separat se amestecă panko cu faina, sare și piper. 

Se scot bucățile de pui din lapte și se tăvălesc prin amestecul de panko și făină până sunt acoperite complet. Se așează într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și unsă cu ulei de măsline. Se ung pe deasupra cu puțin ulei de măsline. 

Se coc la 200 de grade Celsius, 10-12 minute pe parte. 

Într-o cratiță se amestecă toate ingredientele pentru sos, mai puțin coriandrul. Se aduce la punctul de fierbere, se dă focul la minim și se lasă să scadă puțin și să se îngroașe. La final, se ia de pe foc și se adaugă coriandrul.

Se învelesc bucățile de pui în acest sos și se așează înapoi în tavă. Cu 5 minute înainte de momentul servirii se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 5 minute. 

Se servesc cu sosul rămas și orez (opțional). 

TIPS-URI

1

Pentru un plus de crocant, se presară caju mărunțit pe deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fillet bites lipicioase în sos dulce-acrișor" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Piept de pui cu fulgi de porumb