Flammkuchen cu sunca si ceapa

de Corinuta in Aperitive / Garnituri, 30 Noi 2014 | 2733 vizualizari

 

Flammkuchen sau Tarte flambée, e un fel de lipie din aluat de paine intins foarte subtire sub forma de dreptunghi si avand ca topping braza, ceapa si sunca sau grasime de porc. Se folosea la tara pentru a testa caldura cuptoarelor in care coceau fermierii painea, iar dupa 1960 a inceput sa fie cunoscuta si in zona urbana.

 

INGREDIENTE

Ptr aluat:

  • 250 g faina
  • 15 g drojdie proaspata
  • 140-150 ml apa sau lapte caldut
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • un varf de cutit de zahar
  • sare

Ptr topping:

  • 150 g sunca de porc
  • 150 g ceapa rosie
  • 120 g branza sarata cu smantana sau cascaval
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Flammkuchen cu sunca si ceapa:

Intai pregatim aluatul: amestecam faina cu sarea intr-un bol. Drojdia se freaca impreuna cu zaharul intr-o canita, adaugam putin lapte caldut si le turnam pe toate peste faina. Cu mainile bine unse cu ulei framantam aluatul cateva minute pana devine elastic si omogen. Acoperim aluatul si il lasam sa dospeasca in loc caldut cel putin o ora.

Preincalzim cuptorul la 250 de grade. Punem o craticioara cu apa in tava de la cuptor.

Sunca se taie cubulete, iar ceapa felii subtiri. Se imparte aluatul in doua bucati egale, se intinde o foaie foarte subtire pe care o asezam in tava unsa cu unt sau tapetata cu hartie de copt. Peste aluat se pune branza cu smantana sau cascavalul ras, lasand marginile neacoperite, apoi se presara sunca si feliile de ceapa. Se da la cuptor ptr aproximativ 10 minute, pana aluatul devine crocant.

Traditional se serveste pe un blat din lemn si se mananca bucati rupte cu mana.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

topingul poate varia, puteti adauga felii de rosii sau ardei, puteti inlocui sunca cu salam, dupa preferinte

Daca ti-a placut reteta noastra "Flammkuchen cu sunca si ceapa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Panacris 1

02.12.2014, 11:49

Bun, bun!

roxana_simona 1

11.12.2014, 13:10

jolygina 1

16.12.2014, 00:48

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

9500 puncte

Rux

Rux 9

8350 puncte

Constelatialeu

7970 puncte

oanapl

7280 puncte

Lau

Lau 9

6610 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!