Flan cu branzeturi

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 4 Aug 2014 | 3011 vizualizari

 

O minunatie extrem de gustoasa.....care se asorteaza perfect cu-o bere rece!

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina( nu se supara nimeni daca e si integrala)si in plus o mana plus pentru infainat
  • 250 gr unt gras( 85%)
  • 2 oua( ideal daca sunt de la pasari de curte)
  • 3 linguri pline de iaurt grecesc( 10%)
  • un praf bun de sare
  • Umplutura:
  • 350 gr branza (doua feluri am pus eu, una telemea si una mai cremoasa)
  • 200 gr cascaval (tot doua feluri)
  • 50 gr emmental razuit
  • 1 ou si 1 galbenus
  • 1 albus
  • turmeric
  • 3 linguri smantana grasa
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Flan cu branzeturi:

Blatul flanului este unul extraordinar avand consistenta asemanatoare cu cea a alautului foietaj.


Se va lucra cu untul rece si taiat in felii subtiri, astfel incat nu va mai fi nevoie sa mai lasam aluatul la frigider.


Se adauga ouale, iaurtul, praful de sare si vom incepe sa adaugam faina si sa framantam aluatul, dureaza in jur de 3 sau 4 minute. Vom observa ca devine usor lipicios si vom mai pune o mana de faina cu care vom infaina bine coca si o mai framantam inca 30 de secunde.


Pe o foaie de copt sau o suprafata de intins, punem faina si infainam bine, apoi punem aluatul il infainam deasupra si-l vom intinde cu sucitorul bine infainat.


Intindem cat forma, eu am folosit tavita de la forma dreptunghiulara cu inel culinar. Asezam aluatul in tavita( eu am pus cu tot cu faia de copt, unde l-am intins direct)


Intre timp preparam umplutura.


Amestecam ouale cu branza razuita( sau faramitata), cu 100 de grame de cascaval si cu smantana.


Punem umplutura pe foaia intinsa pe care o vom unge cu un albus batut, avand grija sa rdicam foarte putin marginile.


Deasupra razuim restul de cascaval si emmental si presaram turmericul din belsug.


Coacem flanul pentru 30 de minute la 200 de grade sau pana vedem ca se rumeneste frumos...ah, ce deliciu...garantez! :))))


Se face atat de rapid, simplu si este incredibil de gustos! V-am promis si berea rece :))))

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Flan cu branzeturi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

RuxyRux 1

11.08.2014, 21:28

Multumesc!

Panacris 1

13.08.2014, 14:09

RuxyRux 1

02.09.2014, 21:48

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Sandwich cald cu ou