Samosa cu cartofi

de Lau in Aperitive / Garnituri, 10 Sep 2013 | 3995 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 cani faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 4 linguri ulei
  • 6 linguri apa
  • Umplutura
  • 4-5 cartofi medii
  • 3 linguri ulei
  • 2 catei usturoi
  • 1 ardei iute
  • 1 lingurita ghimbir
  • chimen
  • 1 ardei copt
  • corinadru
  • curry
  • 1 ceapa
  • sare
  • piper
  • ulei
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Samosa cu cartofi:

Amestecam faina cu sarea,adaugam uleiul si treptat apa,framantam pana rezulta o coca nelipicioasa.

Acoperim si lasam sa se odihneasca 30 minute

Fierbem cartofii (spalati) cat sa intre furculita in ei ,ii trecem pe sub un jet de apa rece si ii lasam sa se raceasca, ii curatam de coaja si ii taiem bucati.

Intr-o tigaie calim ceapa tocata marunt,adaugam usturoiul tocat si condimetele,lasam cca 1 minut sa se caleasca impreuna dupa care adaugam cartofii si ardeii tocati, potrivim de sare si piper dupa gust si mai lasam cca 2-3 minute pe foc. Lasam sa se raceasca intr-o farfurie.

Intindem coca intr-o foaie subtire, taiem patratele si le umplem cu o lingura de umplutura.

Ungem marginile cu apa si le prindem bine apasand cu degetele (ca la coltunasi)

Le prajim in ulei incins,pe ambele parti,le scoatem pe un servetel absorbant.

Daca ti-a placut reteta noastra "Samosa cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Rocsi 1

10.09.2013, 21:51

Ce bune trebuie sa fie

Lau 1

10.09.2013, 22:04

madi_marin 1

11.09.2013, 18:57

imi plac chestiile astea, da uite ca n-am incercat niciodata sa le fac... dar salvez reteta si ma pun pe treaba...

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Triunghiuri aperitiv cu cas si cartofi