Samosa cu cartofi

de Lau in Aperitive / Garnituri, 10 Sep 2013 | 2274 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 cani faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 4 linguri ulei
  • 6 linguri apa
  • Umplutura
  • 4-5 cartofi medii
  • 3 linguri ulei
  • 2 catei usturoi
  • 1 ardei iute
  • 1 lingurita ghimbir
  • chimen
  • 1 ardei copt
  • corinadru
  • curry
  • 1 ceapa
  • sare
  • piper
  • ulei
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Samosa cu cartofi:

Amestecam faina cu sarea,adaugam uleiul si treptat apa,framantam pana rezulta o coca nelipicioasa.


Acoperim si lasam sa se odihneasca 30 minute


Fierbem cartofii (spalati) cat sa intre furculita in ei ,ii trecem pe sub un jet de apa rece si ii lasam sa se raceasca, ii curatam de coaja si ii taiem bucati.


Intr-o tigaie calim ceapa tocata marunt,adaugam usturoiul tocat si condimetele,lasam cca 1 minut sa se caleasca impreuna dupa care adaugam cartofii si ardeii tocati, potrivim de sare si piper dupa gust si mai lasam cca 2-3 minute pe foc. Lasam sa se raceasca intr-o farfurie.


Intindem coca intr-o foaie subtire, taiem patratele si le umplem cu o lingura de umplutura.


Ungem marginile cu apa si le prindem bine apasand cu degetele (ca la coltunasi)


Le prajim in ulei incins,pe ambele parti,le scoatem pe un servetel absorbant.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Samosa cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

Rocsi 1

10.09.2013, 21:51

Ce bune trebuie sa fie

Lau 1

10.09.2013, 22:04

madi_marin 1

11.09.2013, 18:57

imi plac chestiile astea, da uite ca n-am incercat niciodata sa le fac... dar salvez reteta si ma pun pe treaba...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu cartofi