Clatite cu spanac si branza

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 19 Feb 2016 | 1227 vizualizari

 

De cele mai multe ori cand spunem clatite ne gandim la un desert. Nu e nimic gresit in asta... cand eram mica si vroiam un dulce simplu si rapid gandul ma impingea automat spre clatite. Ei bine, bucataria este si ea o arta, iar in ultimii ani a tinut pasul cu tendintele. Nu am sa va fac un studiu acum, era doar o observatie personala, iar ideea pe care vroiam sa v-o expun este ca, clatitele se pot face si ca aperitiv sau fel principal... Le putem umple cu diferite compozitii, important este sa gasim combinatia care ne place.
Clatite cu dragoste pregatite...

 

INGREDIENTE

  • Pentru clatite:
  • 350 ml lapte dulce
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura zahar brut
  • 1 ou
  • 200 gr faina
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • ulei sau unt pentru prajit clatitele
  • Pentru umplutura:
  • 450gr spanac congelat(frunze)
  • 250 gr branza cremoasa de vaci
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura unt
  • 3 catei de usturoi
  • sare si piper proaspat macinat dupa gust
  • 200 gr branza cu mucegai alb
  • Pentru sos:
  • 1 lingura unt
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingura rasa faina
  • 150 ml lapte
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • 1 praf de sare
  • 1 praf de nucsoara proaspat rasa
  • Pentru decor: chivas
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu spanac si branza:

Pentru clatite: intr-un castron punem oul, sarea, zaharul si laptele. Amestecam bine compozitia cu un tel tip para. Faina o amestecam cu drojdia si o adaugam la ingredientele umede. Amestecam energic sa se desfaca faina si sa nu existe cocoloase. Adauagati sau nu faina in functie de cum doriti sa fie consistenta aluatului/clatitei, adica mai groasa sau mai subtire. Eu am optat pentru clatite subtiri. Lasati aluatul sa se odihneasca 15-20 minute. Daca aluatul intre timp s-a mai ingrosat mai adaugati lapte. Intr-o tigaie antiaderenta puneti putin ulei, un strop, lasati sa se inginga tigaia si adaugati un polonic de aluat. Invartiti tigaia sa se distribuie uniform aluatul si coaceti pe fiecare parte aproximativ 2 minute. Procedati la fel cu restul aluatului...


Pentru umplutura: lasati spanacul sa se dezghete intr-o strecuratoare. Puneti la incins intr-o tigaie uleiul si untul si adaugati usturoiul tocat marunt. lasati pe foc cateva secunde, cat sa prinda aroma, sa nu se caleasca. Adaugati spanacul scurs de apa si lasati sa se caleasca 10 minute. Adaugati sare si piper proaspat rasnit dupa gust, precum si branza desfacuta in bucatele. Amestecati si lasati pe foc pana branza s-a incorporat perfect cu spanacul. Lasati sa se raceasca compozitia.


Pentru sos: punem la incins untul si uleiul intr-o craticioara antiaderenta sau cu fund dublu. Adaugam faina, amestecam cu un tel tip para pana faina s-a desfacut si lasam la calit 2 minute. Adaugam laptele cald treptat, amestecam mereu cu telul, adaugam si smantana lichida si lasam sa fiarba pana sosul capata consistentra dorita. Adaugam sare si nucsoara proaspat rasa.


Pentru asamblare: ungem o tava cu putin unt. Luam o clatita, adaugam 2 linguri umplutura si o felie de branza cu mucegai alb. Infasuram clatita cu umplutura inauntru. Asezam clatitele umplute in tava insa cu unt, peste clatite punem sosul. Dam tava la cuptorul incins pentru 20-25 minute, pana sau rumenit usor deasupra. Presaram ceapa chivas taiata fin deasupra si servim clatitele calde. Sa va fie de folos!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu spanac si branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

Catalina L 1

20.02.2016, 21:10

bune

laura_n 1

21.02.2016, 13:14

cum sa rezisti unor astfel de bunaciuni, mai ales umplute cu combinatia mea preferata!

Panacris 1

20.04.2016, 08:07

Cum de am ratat bunăciunile astea??? ? Super buneeee

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu visine si urda

de oanapl 5

ieri la 23:19

Japoneze

de RODIMUR 4

ieri la 22:00

Pâine de casă

de RODIMUR 4

ieri la 20:53

Clatite cu branza si dovlecel

de Adi 3

ieri la 19:34

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu spanac şi carne tocata