Flan cu ton, spanac si somon afumat

de Rux in Aperitive / Garnituri, 4 Apr 2012 | 2660 vizualizari

 

Bun tareeeeeee......daca iubiti tartele sarate cu peste si legume atunci veti descoperi ceva delicios!

 

INGREDIENTE

  • 1 lamaie mare bine spalata si taiata felii subtiri
  • 3 oua
  • 250 ml lapte
  • sare piper dupa gust
  • 250 gr ton in ulei scurs
  • 3 linguri de faina
  • 3 fire de ceapa verde
  • 250 gr somon afumat( o bucata)
  • 1 ceapa tocata
  • 300 gr smantana
  • 450 gr spanac congelat si dezghetat
  • 125 gr malai
  • 60 gr faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita si jumatate de praf de copt
  • 100 gr unt topit
  • untisor pentru ornat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Flan cu ton, spanac si somon afumat:

Punem pe foc intr-o craticioara laptele, 125 ml, amestecat cu doua oua batute si apoi spanacul dezghetat. Lasam pe foc cateva minute pana se leaga compozitia amestecand usor.  Adaugam si smantana faina si ceapa. Mai lasam putin pe foc( maxim 5 min). Introducem blenderul cel cu picior si facem compozitia crema. Potrivim de sare si piper.

Taiem marunt ceapa verde.

Amestecam tonul bucati cu somonul curata bine de tot de oase.( Atentie mare!)

Tapetam o forma rotunda de tarta cu hartie de copt si punem feliile de lamaie.

Va sugerez sa gustati dintr-un colt de lamaie, sa nu cumva sa fie amara coaja pentru ca veti avea un flan amar.

Peste feliile de lamaie punem pestele amestecat cu ceapa verde.

Asezam crema de spanac deasupra.

Blatul il facem amestecand faina cu malaiul, praful de copt si sarea apoi deasupra punem untul topit, oul si laptele ramas.( 125 ml)

Amestecam bine si turnam deasupra spanacului avand grija sa umplem bine si marginile.

 Coacem pentru 30 de minute la 220 grade celsius, sau pana este bine rumenit si mijlocul se intareste.

Lasam sa se raceasca perfect, aopi intoarcem pe un platou. Inlaturam foaia de copt.  Decoram cu untisor sau dupa dorinta.

 

 

 

TIPS-URI

1

Va sugerez sa gustati dintr-un colt de lamaie sa nu cumva sa fie amara coaja pentru ca veti avea un flan amar.

RETETA IN IMAGINI

Flan cu ton, spanac si somon afumat-0
Flan cu ton, spanac si somon afumat-1
Flan cu ton, spanac si somon afumat-2
Flan cu ton, spanac si somon afumat-3
Flan cu ton, spanac si somon afumat-4
Flan cu ton, spanac si somon afumat-5
Flan cu ton, spanac si somon afumat-6
Flan cu ton, spanac si somon afumat-7
Flan cu ton, spanac si somon afumat-8
Flan cu ton, spanac si somon afumat-9
Flan cu ton, spanac si somon afumat-10
Flan cu ton, spanac si somon afumat-11
Flan cu ton, spanac si somon afumat-12
Flan cu ton, spanac si somon afumat-13

COMENTARII (40)

bucatarimcudiana

bucatarimcudiana 1

05.04.2012, 11:27

imi place

Rux

Rux 1

05.04.2012, 21:06

Multumeeesc!

Panacris

Panacris 1

15.04.2015, 17:15

Cum spuneam suppeerr iddeeeee! Mâine îi vine rândul

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!