Flan cu ton, spanac si somon afumat

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 4 Apr 2012 | 3113 vizualizari

 

Bun tareeeeeee......daca iubiti tartele sarate cu peste si legume atunci veti descoperi ceva delicios!

 

INGREDIENTE

  • 1 lamaie mare bine spalata si taiata felii subtiri
  • 3 oua
  • 250 ml lapte
  • sare piper dupa gust
  • 250 gr ton in ulei scurs
  • 3 linguri de faina
  • 3 fire de ceapa verde
  • 250 gr somon afumat( o bucata)
  • 1 ceapa tocata
  • 300 gr smantana
  • 450 gr spanac congelat si dezghetat
  • 125 gr malai
  • 60 gr faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita si jumatate de praf de copt
  • 100 gr unt topit
  • untisor pentru ornat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Flan cu ton, spanac si somon afumat:

Punem pe foc intr-o craticioara laptele, 125 ml, amestecat cu doua oua batute si apoi spanacul dezghetat. Lasam pe foc cateva minute pana se leaga compozitia amestecand usor. Adaugam si smantana faina si ceapa. Mai lasam putin pe foc( maxim 5 min). Introducem blenderul cel cu picior si facem compozitia crema. Potrivim de sare si piper.


Taiem marunt ceapa verde.


Amestecam tonul bucati cu somonul curata bine de tot de oase.( Atentie mare!)


Tapetam o forma rotunda de tarta cu hartie de copt si punem feliile de lamaie.


Va sugerez sa gustati dintr-un colt de lamaie, sa nu cumva sa fie amara coaja pentru ca veti avea un flan amar.


Peste feliile de lamaie punem pestele amestecat cu ceapa verde.


Asezam crema de spanac deasupra.


Blatul il facem amestecand faina cu malaiul, praful de copt si sarea apoi deasupra punem untul topit, oul si laptele ramas.( 125 ml)


Amestecam bine si turnam deasupra spanacului avand grija sa umplem bine si marginile.


Coacem pentru 30 de minute la 220 grade celsius, sau pana este bine rumenit si mijlocul se intareste.


Lasam sa se raceasca perfect, aopi intoarcem pe un platou. Inlaturam foaia de copt. Decoram cu untisor sau dupa dorinta.



 

TIPS-URI

1

Va sugerez sa gustati dintr-un colt de lamaie sa nu cumva sa fie amara coaja pentru ca veti avea un flan amar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Flan cu ton, spanac si somon afumat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (40)

bucatarimcudiana 1

05.04.2012, 11:27

imi place

RuxyRux 1

05.04.2012, 21:06

Multumeeesc!

Panacris 1

15.04.2015, 17:15

Cum spuneam suppeerr iddeeeee! Mâine îi vine rândul

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dulceata de coacaze rosii/negre
  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv saratele cu cascaval