Fleica de porc cu cartofi la tava

de mihaelar63 in Porc, 16 Dec 2014 | 6104 vizualizari

 

Imi place friptura de Turda dar nu reusesc sa o prepar asa cum o tineam eu minte de pe vremuri .In macelariile din zona poti gasi bucati de fleica portionate denumite generic ,, friptura de Turda ''. Am preparat o fripturica tinan cont de pontul cu tinerea carnii cateva ore in lapte , pentru fragezire .

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg felii fleica de porc cu tot cu soric
  • 1.5 kg cartofi
  • 1 cana lapte
  • 6 catei usturoi
  • 1 lingurita rasa de cimbru macinat
  • 1 lingurita pasta iute de ardei [ Eros Pista ]
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fleica de porc cu cartofi la tava:

Bucatile de fleica se sareaza si se punintr-un vas . Peste ele se toarna laptele si se da la rece de seara pana dimineata .


Cartofii se curata , se spala si se taie jumatati sau sferturi si se pun intr-o tava .Puneti peste cartofi 300 ml apa .


Usturoiul se curata si se da prin presa de usturoi .


Amestecati usturoiul cu sare , pasta de ardei si cimbru macinat .


Carnea se scurge de lapte si se unge cu mix-ul cu usturoi .


Asezati carnea deasupra cartofilor , acoperiti cu folie de aluminiu [ sau capac si dati la cuptor o ora .


Dupa aceasta indepartati folia si lasati friptura sa se rumeneasca .


Serviti fleica cu cartofi insotita de salata sau muraturile preferate .


 

TIPS-URI

1

Fleica prin coacere va eliberea grasime si nu mai este nevoie de ulei sau untura .

Daca ti-a placut reteta noastra "Fleica de porc cu cartofi la tava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (41)

mihaelar63 1

18.12.2014, 10:29

Mihaela nu mai sta sa inghiti . Fa rost de fleica

mihaelar63 1

18.12.2014, 10:30

Raluca ,multumesc

mihaelar63 1

21.12.2014, 00:54

Simo ... resuscitez

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Fleica de porc prajita in ceaun cu mamaliguta si mujdei de usturoi