Flori de dovlecei in aluat dulce

de Julie in Dulciuri, 6 Iul 2011 | 1964 vizualizari

 

De la plantele de dovlecei putem folosi si florile, nu numai fructele. Acestea sunt bogate in vitamina A, acid folic si au proprietati diuretice si racoritoare. 100 g de flori de dovlecei au doar 12 calorii. Ne putem bucura de gustul lor, usor acrisor, consumandu-le umplute cu diferite amestecuri din branza sau carne, pregatite sub forma de desert sau prajite in aluat sarat si servite ca aperitiv.

 

INGREDIENTE

  • flori de dovlecei,
  • 1 ou,
  • 2-3 linguri faina,
  • 1lingura zahar,
  • 1 lingura ulei,
  • esenta de vanilie.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Flori de dovlecei in aluat dulce:

Oul se bate cu zahar, esenta de vanilie, ulei si faina, pana se obtine un aluat moale, ca de clatite. Florile de dovlecei se spala, se lasa sa se scurga de apa, li se rup coditele si partile interioare (pistilul si staminele). Florile se trec mai intai prin faina, apoi prin aluat si se prajesc in ulei incins. Se scot pe servete absorbante de hartie. Se servesc imediat, pudrate cu zahar farin.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Flori de dovlecei in aluat dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Anamaria7 1

06.07.2011, 21:12

tareee

mamaieelena 1

07.07.2011, 17:18

alinutzika 1

30.07.2011, 10:02

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Gogosi cu branza dulce