Clatite cu gem de caise si nuca

de Patricia Iordache in Dulciuri, 27 Feb 2013 | 9558 vizualizari

 

Cine nu adora clatitele si cine nu stie sa faca clatite...Insa, de curand, am descoperit o combinatie extraordinara pentru umplutura!!

 

INGREDIENTE

  • Ce ne trebuie pentru clatite:
  • - 210 gr. faina alba;
  • - 3 oua intregi;
  • - 300 ml lapte;
  • - 200 ml apa minerala (sifon sau bere);
  • - 1/4 lingurita sare
  • - putin ulei pentru prajit
  • Ce ne trebuie pentru umplutura:
  • - 1/2 borcan de 400 gr gem/dulceata de care ne place (in cazul meu gem de caise, home made);
  • - 100 gr miez de nuca taiat bucati maricele (prajit intr-o tigaie antiaderenta, avand grija sa nu se arda si amestecand continuu)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu gem de caise si nuca:

Amestecam intr-un castron, cu ajutorul unui tel, cele 3 oua intregi, faina, laptele, sifonul (apa minerala sau berea) si sarea. Acoperim vasul cu folie alimentara si dam la frigider pentru 2 ore. Amestecam din nou cu telul verificand daca aluatul are consistenta unei smantani.

Ungem cu ajutorul unui servetel (sau pensula de silicon) imbibat cu ulei, tigaia (a mea are diametrul de 20 cm), lasam sa se incinga putin si turnam cu polonicul o cantitate cat sa acopere fundul tigaii.  Cand s-a matifiat partea de deasupra, intoarcem cu maiestrie clatita pe partea cealalta si o mai lasam putin, apoi o scoatem pe farfurie si o umplem cu gem/dulceata de care ne place (eu de caise) si presaram deasupra un strat generos de miez de nuca prajit usor intr-o tigaie antiaderenta. 

Rulam clatita sau o impaturim dupa preferinta. Va asigur ca este o umplutura pe care o veti repeta!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu gem de caise si nuca" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Scovergi cu dulceata de afine