Clatite cu gem de caise si nuca

de Patricia Iordache in Dulciuri, 27 Feb 2013 | 3839 vizualizari

 

Cine nu adora clatitele si cine nu stie sa faca clatite...Insa, de curand, am descoperit o combinatie extraordinara pentru umplutura!!

 

INGREDIENTE

  • Ce ne trebuie pentru clatite:
  • - 210 gr. faina alba;
  • - 3 oua intregi;
  • - 300 ml lapte;
  • - 200 ml apa minerala (sifon sau bere);
  • - 1/4 lingurita sare
  • - putin ulei pentru prajit
  • Ce ne trebuie pentru umplutura:
  • - 1/2 borcan de 400 gr gem/dulceata de care ne place (in cazul meu gem de caise, home made);
  • - 100 gr miez de nuca taiat bucati maricele (prajit intr-o tigaie antiaderenta, avand grija sa nu se arda si amestecand continuu)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu gem de caise si nuca:

Amestecam intr-un castron, cu ajutorul unui tel, cele 3 oua intregi, faina, laptele, sifonul (apa minerala sau berea) si sarea. Acoperim vasul cu folie alimentara si dam la frigider pentru 2 ore. Amestecam din nou cu telul verificand daca aluatul are consistenta unei smantani.


Ungem cu ajutorul unui servetel (sau pensula de silicon) imbibat cu ulei, tigaia (a mea are diametrul de 20 cm), lasam sa se incinga putin si turnam cu polonicul o cantitate cat sa acopere fundul tigaii. Cand s-a matifiat partea de deasupra, intoarcem cu maiestrie clatita pe partea cealalta si o mai lasam putin, apoi o scoatem pe farfurie si o umplem cu gem/dulceata de care ne place (eu de caise) si presaram deasupra un strat generos de miez de nuca prajit usor intr-o tigaie antiaderenta.


Rulam clatita sau o impaturim dupa preferinta. Va asigur ca este o umplutura pe care o veti repeta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu gem de caise si nuca" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

MotanLaOale 1

27.02.2013, 14:11

merisor 1

27.02.2013, 15:09

De-astea as manca la orice ora!

AnyCostescu 1

28.02.2013, 12:33

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Clatite de post cu gem de prune si nuci