Clatite cu crema de branza aerata cu Lemon curd si zahar aromatizat

de Satisfyyourcravings in Dulciuri, 13 Apr 2016 | 503 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru clatite:
  • 2 oua
  • 1 cana lapte de migdale
  • 1 cana faina intergala
  • 3 linguri ulei (eu am folosit un mix de ulei de rapita cu ulei de in si floarea soarelui)
  • 1 lingurita vanilie
  • sare
  • 1/2 cana apa
  • Pentru crema de branza aerata cu Lemon curd:
  • 200 grame crema de branza
  • 100 ml smanatana
  • 2 lingurite cu varf Lemon curd
  • Pentru zaharul aromatizat:
  • 2 linguri zahar pudra
  • 2 linguri zahar brun
  • coaja de la 1/2 lamaie
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu crema de branza aerata cu Lemon curd si zahar aromatizat:

Se amesteca toate ingrediente pentru clatite, folosind un tel. Se lasa la frigider 30 de minute. 

Intre timp, se amesteca crema de branza si smantana rece intr-un bol si se mixeaza pana formeaza creste tari. Se adauga Lemon curd si se amesteca usor. Se pastreaza la frigider pana in momentul folosirii. 

Se amesteca coaja de lamaie cu zaharul brun, apoi se adauga si cel pudra. 

Se unge o tigaie antiaderenta cu putin ulei, folosind un prosop de hartie, se inclazeste la foc mediu si se adauga 1/2 polinic de compozitie pentru clatite. Se roteste tigaie in asa fel incat toata baza tigaii sa fie acoperita de aluat. Se prajeste 30 de secunde, pana se desprinde singura de pe baza tigaii, se intoarce si se mai lasa 10 secunde.

Se transfera pe o farfurie. 

Se procedeaza la fel cu restul de compozitie. 

Se ung clatitele cu crema de branza, se impaturesc si se presara zahar aromatizat deasupra. Se decoreaza cu felii de lamaie (optional).

 

TIPS-URI

1

In imagine, impreuna cu clatite umplute cu gem rapid de afine cu otet balsamic si busuioc (reteta aici: http://www.bucataras.ro/retete/clatite-umplute-cu-gem-rapid-de-afine-cu-otet-balsamic-si-busuioc-77113.html)

COMENTARII (11)

noiinbucatarie

noiinbucatarie 1

13.04.2016, 22:48

Rux

Rux 1

13.04.2016, 23:38

O minunatie!

Camelya

Camelya 1

14.04.2016, 10:55

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!