Deliciu de ciocolata cu castane

de amalia01 in Dulciuri, 30 Ian 2016 | 3638 vizualizari

 

Nicio zi fara ciocolata!
Astazi este sarbatoare... in calendar si in familie... motiv pentru un desert delicios si cremos.

 

INGREDIENTE

  • 250 g ciocolata neagra
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 25 g unt
  • 2 oua
  • 300 ml frisca
  • 250 g piure de castane
  • sos de ciocolata
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Deliciu de ciocolata cu castane:

Se rupe ciocolata bucatele si se pune la topit impreuna cu esenta de rom, la baine-marie.

Se adauga untul si se amesteca pana cand se topeste.

Se opreste focul si se ia vasul de pe abur. Cu ajutorul mixerului se incorporeaza pe rand galbenusurile si piureul de castane.

Separat, se bat albusurile spuma si se incorporeaza in crema de ciocolata amestecand incet.

Se adauga frisca si se mixeaza pana cand obtii cremozitatea dorita.

Se pune crema in paharele decorate cu sos de ciocolata si se decoreaza cu frisca si ciocolata rasa.

Se scot de la frigider cu 30 minute inainte de a fi servite, pentru a fi moale si cremoasa.

TIPS-URI

1

desert

2

ciocolata

Daca ti-a placut reteta noastra "Deliciu de ciocolata cu castane" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort Dobos