Focaccia cu carnat si rozmarin

de mihaelar63 in Piine, 21 Ian 2019 | 2793 vizualizari

 

 Daca am inceput anul acesta sa prepar foccacia mi-am zis sa am continuitate.
In seara aceasta aluatul framntat pentru paine [ partial ] s-a intalnit cu carnatul de casa ce l-am adus de la uscat si cu rozmarinul din geam . Asa s-a  ,, nascut "' cea de-a doua focaccia  amea . La fel de buna si chiar mai mult decat prima . Pai acuma are si putina proteina, asa pe gustul nostru Cina, mic-dejun, pachetel- ce si cand doriti sa o consumati .Eu zic ca merge chiar si la picnic !!!
 

 

INGREDIENTE

  • 1 mana buna de aluat de paine framantat [700 gr faina alba +400 gr faina neagra + 1 lingurita zahar +2 lingurite rase sare +1 pahar lapte + 2 pahare apa
  • 200 gr carnat uscat picant de casa
  • 50 ml ulei masline
  • 50 ml apa minerala
  • 8 rosii cherry
  • 6 masline negre fara samburi
  • 6 masline verzi umplute cu migdale
  • 1 lingura rozmarin uscat maruntit
  • rozmarin verde pentru decor
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccia cu carnat si rozmarin:

  1. Se ia o forma rotunda de tort cu pereti detasabili .
  2. Se unge fundul cu ulei de masline si se presara jumatate din cantitatea de rozmarin uscat si maruntit.
  3. Se ia o mana buna de aluat [ aproximativ 300 grame ] si  se  framnta cu apa minerala . Lasati 10 minute sa creasca .
  4. Intindeti  aluatul  cu ajutorul degetelor pe toata suprafata formei .
  5. Rosiile se spala si se taie in doua . La fel se taie in doua si maslinele negre .
  6. Carnatul se feliaza rondele .
  7. Se toarna peste aluat uleiul de masline si se fac adancituri cu varful degetelor .
  8. Distribuiti carnatul , maslinele si rosiile in mod egal .
  9. Presarati pe deasupra restul de rozmarin uscat .
  10. Lasati sa creasca 10 minute .
  11. Intre timp cuptorul este preincalzit .Eu am setat temperatura 205 grade celsius .
  12. Am pus o tava cu apa in partea de jos a cuptorului [ care va forma aburi ]
  13. Se da tava  cu focaccia la cuptor in jur de 30 minute pana cand incepe sa se rumeneasca frumos .
Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia cu carnat si rozmarin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

mihaelar63 1

26.01.2019, 14:45

Asa este , Rocsi !!! Merge !!!

Catalina L 1

26.01.2019, 18:38

buna tare

dantes 1

27.01.2019, 10:43

Buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Foccacia