Paine de casa

de lucy2002 in Piine, 5 Feb 2020 | 4483 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina alba
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 1 lingura de zahar
  • 1 lingurita de sare
  • 550 ml lapte caldut
  • 4 linguri de ulei
  • un ou
  • un galbenus pentru uns
  • susan
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa:

Drojdia se amesteca cu zaharul. Dupa ce se lichifiaza, turnam laptele caldut si o lingura de faina si lasam sa creasca un pic pana face basici.

Cernem faina intr-un bol si la mijloc facem o adincitura cu lingura. In aceasta adincitura adaugam laptele cu drojdia si amestecam un pic. Adaugam oul batut si incepem a framanta cu mana pana incorporam toata faina. La final adaugam si uleiul si framantam pana vom obtine un aluat nelipicios. Lasam aluatul la dospit acoperit cu un servet curat ferit de curent.

Dupa ce aluatul a crescut in volum il scoatem pe blatul de lucru infainat (putin) si-l presam cu palmele pentru a scoate bulele de aer.

Aluatul se imparte in doua parti egale. Se ia o parte de aluat si o intindem, aplatizand cu degetele, dandu-i forma tavii de cozonac ca lungime apoi o facem sul.

Asezam aluatul format in tava tapetata cu hartie de copt si lasam sa creasca pentru 15-20 minute la loc caldut.

Dupa ce a crescut in tava se unge cu galbenus de ou, se presara cu susan si se da la cuptorul preincalzit la o temperatura de 180 grade C, pana se rumeneste frumos deasupra.

TIPS-URI

1

toate ingredientele vor fi la temperatura camerei

2

faina se cerne

3

laptele se foloseste caldut

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec aperitiv cu bacon, anghinare, ciuperci de pădure și castraveți murați

ieri la 21:01

Chec aperitiv cu somon afumat și ardei copt

ieri la 18:21

Lasagna speciala

pe 21.06 la 22:03

Creveti in sos de unt si vin

pe 19.06 la 18:19

TOP
utilizatori

Panacris

2550 puncte

Rocsi

2116 puncte

Catalina L

1825 puncte

Valclaudia

1578 puncte

MotanLaOale

1552 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine cu branza in aluat