Focaccia cu carnat si rozmarin

de mihaelar63 in Piine, 21 Ian 2019 | 1112 vizualizari

 

 Daca am inceput anul acesta sa prepar foccacia mi-am zis sa am continuitate.
In seara aceasta aluatul framntat pentru paine [ partial ] s-a intalnit cu carnatul de casa ce l-am adus de la uscat si cu rozmarinul din geam . Asa s-a  ,, nascut "' cea de-a doua focaccia  amea . La fel de buna si chiar mai mult decat prima . Pai acuma are si putina proteina, asa pe gustul nostru Cina, mic-dejun, pachetel- ce si cand doriti sa o consumati .Eu zic ca merge chiar si la picnic !!!
 

 

INGREDIENTE

  • 1 mana buna de aluat de paine framantat [700 gr faina alba +400 gr faina neagra + 1 lingurita zahar +2 lingurite rase sare +1 pahar lapte + 2 pahare apa
  • 200 gr carnat uscat picant de casa
  • 50 ml ulei masline
  • 50 ml apa minerala
  • 8 rosii cherry
  • 6 masline negre fara samburi
  • 6 masline verzi umplute cu migdale
  • 1 lingura rozmarin uscat maruntit
  • rozmarin verde pentru decor
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccia cu carnat si rozmarin:


  1. Se ia o forma rotunda de tort cu pereti detasabili .

  2. Se unge fundul cu ulei de masline si se presara jumatate din cantitatea de rozmarin uscat si maruntit.

  3. Se ia o mana buna de aluat [ aproximativ 300 grame ] si se framnta cu apa minerala . Lasati 10 minute sa creasca .

  4. Intindeti aluatul cu ajutorul degetelor pe toata suprafata formei .

  5. Rosiile se spala si se taie in doua . La fel se taie in doua si maslinele negre .

  6. Carnatul se feliaza rondele .

  7. Se toarna peste aluat uleiul de masline si se fac adancituri cu varful degetelor .

  8. Distribuiti carnatul , maslinele si rosiile in mod egal .

  9. Presarati pe deasupra restul de rozmarin uscat .

  10. Lasati sa creasca 10 minute .

  11. Intre timp cuptorul este preincalzit .Eu am setat temperatura 205 grade celsius .

  12. Am pus o tava cu apa in partea de jos a cuptorului [ care va forma aburi ]

  13. Se da tava cu focaccia la cuptor in jur de 30 minute pana cand incepe sa se rumeneasca frumos .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia cu carnat si rozmarin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

mihaelar63 1

26.01.2019, 14:45

Asa este , Rocsi !!! Merge !!!

Catalina L 1

26.01.2019, 18:38

buna tare

dantes 1

27.01.2019, 10:43

Buna!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

anuta

8806 puncte

MotanLaOale

7999 puncte

 Merisor

7016 puncte

RODIMUR

5841 puncte

Lau

Lau 9

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu sos de portocale la cuptor cu cartofi noi

ieri la 21:27

Sandwich cu avocado si peste

de Rocsi 9

ieri la 19:10

Racitura din rasol afumat de purcel la slow cooker Crock-Pot 4.7 l

de Ksenya 4

ieri la 17:02

Ciorba de gulioare

de dantes 5

ieri la 10:13

RETETA RECOMANDATA
Paine impletita in sase