Focaccia cu carnat si rozmarin

de mihaelar63 in Piine, 21 Ian 2019 | 2780 vizualizari

 

 Daca am inceput anul acesta sa prepar foccacia mi-am zis sa am continuitate.
In seara aceasta aluatul framntat pentru paine [ partial ] s-a intalnit cu carnatul de casa ce l-am adus de la uscat si cu rozmarinul din geam . Asa s-a  ,, nascut "' cea de-a doua focaccia  amea . La fel de buna si chiar mai mult decat prima . Pai acuma are si putina proteina, asa pe gustul nostru Cina, mic-dejun, pachetel- ce si cand doriti sa o consumati .Eu zic ca merge chiar si la picnic !!!
 

 

INGREDIENTE

  • 1 mana buna de aluat de paine framantat [700 gr faina alba +400 gr faina neagra + 1 lingurita zahar +2 lingurite rase sare +1 pahar lapte + 2 pahare apa
  • 200 gr carnat uscat picant de casa
  • 50 ml ulei masline
  • 50 ml apa minerala
  • 8 rosii cherry
  • 6 masline negre fara samburi
  • 6 masline verzi umplute cu migdale
  • 1 lingura rozmarin uscat maruntit
  • rozmarin verde pentru decor
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccia cu carnat si rozmarin:

  1. Se ia o forma rotunda de tort cu pereti detasabili .
  2. Se unge fundul cu ulei de masline si se presara jumatate din cantitatea de rozmarin uscat si maruntit.
  3. Se ia o mana buna de aluat [ aproximativ 300 grame ] si  se  framnta cu apa minerala . Lasati 10 minute sa creasca .
  4. Intindeti  aluatul  cu ajutorul degetelor pe toata suprafata formei .
  5. Rosiile se spala si se taie in doua . La fel se taie in doua si maslinele negre .
  6. Carnatul se feliaza rondele .
  7. Se toarna peste aluat uleiul de masline si se fac adancituri cu varful degetelor .
  8. Distribuiti carnatul , maslinele si rosiile in mod egal .
  9. Presarati pe deasupra restul de rozmarin uscat .
  10. Lasati sa creasca 10 minute .
  11. Intre timp cuptorul este preincalzit .Eu am setat temperatura 205 grade celsius .
  12. Am pus o tava cu apa in partea de jos a cuptorului [ care va forma aburi ]
  13. Se da tava  cu focaccia la cuptor in jur de 30 minute pana cand incepe sa se rumeneasca frumos .
Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia cu carnat si rozmarin" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Paine impletita in sase