Paine de casa cu cartofi

de LadyCrs in Piine, 16 Apr 2013 | 2804 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 g cartofi
  • 650 g faina
  • 120 ml apa calduta
  • 4 lingurite de sare
  • 2 linguri de ulei
  • 25 g drojdie
  • 2 lingurite de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa cu cartofi:

Punem cartofii la fiert impreuna cu doua lingurite de sare.

Lasam cartofii sa se raceasca.

Amestecam drojdia cu doua lingurite de zahar pana se lichefiaza. Adaugam 2 lingurite de faina sui amestecam. Lasam deoparte si presaram cateva prafuri de faina deasupra.

Cartofii raciti se decojesc si ii pasam cu furculita. Amestecam faina si sarea ramasa cu cartofii.

Peste drojdie punem cele 120 ml de apa si amestecam.

Se adauga peste compozitie lichidul de drojdie si uleiul si incepem sa framantam bine de tot. Va fi un aluat usor lipicios.

Lasam aluatul deoparte acoperit cu  un prosop timp de o ora.

O impartim in doua parti egale si o lasam la cuptor in tava acoperita cu foaie de copt pentru 45 de minute.

Painea coapta se scoate si se lasa sa se raceasca complet inainte de a o taia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

danakarin 1

16.04.2013, 20:50

Painea cu cartofi- preferata mea!

Rocsi 1

16.04.2013, 21:16

Cat de bine arata si ce buna!

Rahela Velicu 1

22.06.2021, 22:32

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Paine cu cartofi