Focaccia cu ceapa si branza de capra

de anca_rm in Piine, 20 Oct 2017 | 2233 vizualizari

 

Recunosc ca in ultima vreme sunt indragostita de aluat de casa.
Am facut prima data focaccia cu avocado si apoi la cererea Oanei cu ceapa rosie si telemea de capra. Peste aluat a pus ea cate ingrediente a vrut ca sa o faca pe gustul ei. Ma certa cand incercam sa ii sugerez ca ar fi bune niste rosii si cateva masline. Asa ca va aduc o reteta pe gustul Oanei. 

 

INGREDIENTE

  • Aluat :
  • 300 gr faina de secara
  • 150 ml apa
  • 8 gr drojdie
  • 3 linguri ulei masline
  • 1 lingurita oregano uscat
  • sare
  • o piscatura de zahar
  • Umplutura :
  • 1 ceapa rosie taiata rondele
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 2 linguri ulei masline
  • 100 gr telemea de capra
  • 1 ardei rosu
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccia cu ceapa si branza de capra:

Drojdia (eu am folosit drojdie proaspata ,dar se poate folosi si uscata), am desfacut-o in 100 ml apa calduta impreuna cu putin zahar. A amestecat Oana in ea pana cand drojdia a fost dizolvata complet.

Intr-un vas punem faina, sarea, oregano si uleiul de masline.

Le amestecam si adaugam drojdia dizolvata in apa si restul de 50 ml apa.

Framantam pana cand se omogenizeaza bine si se desprinde de pe degete. Daca nu se dezlipeste, mai adaugati 1-2 linguri faina.

Acoperim vasul cu un prosop si lasam sa creasca 30 minute sau pana isi dubleaza volumul.

 Dupa acest timp, intindem aluatul in tava, il stropim cu ulei de masline si presaram oregano uscat.

Ceapa taiata rondele o asezam peste aluat, si sfarmam branza de capra. Pe margini am pus bucati de ardei rosu.

 Punem aluatul in cuptorul incins pentru 20-30 minute (depinde de cat de gros este aluatul).

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia cu ceapa si branza de capra" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Paine neagra cu ceapa, cimbru si patrunjel