Focaccia cu ceapa si branza de capra

de anca_rm in Piine, 20 Oct 2017 | 2207 vizualizari

 

Recunosc ca in ultima vreme sunt indragostita de aluat de casa.
Am facut prima data focaccia cu avocado si apoi la cererea Oanei cu ceapa rosie si telemea de capra. Peste aluat a pus ea cate ingrediente a vrut ca sa o faca pe gustul ei. Ma certa cand incercam sa ii sugerez ca ar fi bune niste rosii si cateva masline. Asa ca va aduc o reteta pe gustul Oanei. 

 

INGREDIENTE

  • Aluat :
  • 300 gr faina de secara
  • 150 ml apa
  • 8 gr drojdie
  • 3 linguri ulei masline
  • 1 lingurita oregano uscat
  • sare
  • o piscatura de zahar
  • Umplutura :
  • 1 ceapa rosie taiata rondele
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 2 linguri ulei masline
  • 100 gr telemea de capra
  • 1 ardei rosu
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccia cu ceapa si branza de capra:

Drojdia (eu am folosit drojdie proaspata ,dar se poate folosi si uscata), am desfacut-o in 100 ml apa calduta impreuna cu putin zahar. A amestecat Oana in ea pana cand drojdia a fost dizolvata complet.

Intr-un vas punem faina, sarea, oregano si uleiul de masline.

Le amestecam si adaugam drojdia dizolvata in apa si restul de 50 ml apa.

Framantam pana cand se omogenizeaza bine si se desprinde de pe degete. Daca nu se dezlipeste, mai adaugati 1-2 linguri faina.

Acoperim vasul cu un prosop si lasam sa creasca 30 minute sau pana isi dubleaza volumul.

 Dupa acest timp, intindem aluatul in tava, il stropim cu ulei de masline si presaram oregano uscat.

Ceapa taiata rondele o asezam peste aluat, si sfarmam branza de capra. Pe margini am pus bucati de ardei rosu.

 Punem aluatul in cuptorul incins pentru 20-30 minute (depinde de cat de gros este aluatul).

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia cu ceapa si branza de capra" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornuri pufoase cu branza