Focaccia cu masline

de adasev12 in Pizza, 28 Iul 2011 | 4701 vizualizari

 

reteta italiana

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • un praf de drojdie§( un fel de praf de copt, dar e cu drojdie, special pt pizza ...vezi foto)
  • 4 lg ulei extravergin de masline+2 lg +2 lg
  • 70 g masline verzi fara sambure
  • 70 g masline negre fara sambure
  • 200 ml apa rece
  • o l-ita sare
  • o l-ita zahar
  • 125 g mozzarella
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccia cu masline:

Se pune faina intr-un vas, se amesteca sarea, zaharul si praful de pizza si se distribuie peste faina. Se pune uleiul, maslinele taiate felii si  si mozzarella taiata cubulete mici, apoi se adauga treptat apa rece( eu am folosit usor mineralizata, pt un plus de pufosenie...) Se amesteca bine totul.

Se rastoarna pe masa de lucru si cu mainile mereu umezite cu ulei se framanta bine. Aluatul o sa fie moale si lipicios, de aceea trebuie sa folositi ulei. Se pune apoi aluatul intr-o tava ( reteta spune sa fie rotunda cu diam de 30...eu nu am avut rotunda si am pus-o in una dreprunghiulara de 30 pe 24) si se  intinde cu mainile. Deasupra se apasa putin cu degetele sa fie asa mai denivelata apoi se mai pun 2 linguri de ulei si se sareaza.

Am uitat sa specific ca si tava trebuie unsa cu 2 linguri de ulei... Se da la cuptorul preincalzit la 200-220 pt 15-20 minute.

Pofta buna!

P.S. e mult mai buna dupa ce se raceste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia cu masline" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine coapta pe varza