Focaccia cu masline si busuioc

de simona72 in Piine, 15 Apr 2014 | 4316 vizualizari

 

Reteta este foarte simpla si provine din bucataria italiana. Este un fel de paine de casa, plata, rotunda si condimentata dupa bunul plac. Este minunata fierbinte, dar si rece se poate servii, atat simpla cat si cu branzeturi sau sunca.

 

INGREDIENTE

  • pt aluat:
  • 300 ml apa calduta
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 3 linguri ulei de masline
  • 500 gr faina alba
  • 1 plic drojdie uscata
  • pt garnisit:
  • 2 catei de usturoi
  • sare si piper
  • 2 maini de frunze proaspete de busuioc
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 100 gr masline negre fara samburi
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccia cu masline si busuioc:

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Lasam aluatul sa creasca 20 minute.


Intre timp, cat aluatul creste, ne ocupam de celelalte ingrediente. Intr-un mojar punem cateii de usturoi un praj de sare si ii pisam bine. Adaugam frunzele de busuioc in mojar peste usturoiul zdrobit si pisam bine pana ne rezulta o pasta. Adaugam 1-2 linguri ulei de masline peste pasta si amestecam.


Aluatul dospit il punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si ii dam o forma rotunda cu mainile. Peste aluat punem pasta de usturoi si busuioc, o intindem pe toata suprafata, iar deasupra presaram maslinele si le infingem putin cu degetul in aluat. Presaram pe deasupra piper proaspat macinat. Dam tava la cuptorul incins la 180 grade pt 20-25 minute, pana se rumeneste. Cand se scoate din cuptor se mai picura ulei de masline pe deasupra. Pofta mare!!

 

TIPS-URI

1

nu intindeti prea tare aluatul, focaccia trebuie sa fie groasa de aproximativ 5 cm, pufoasa si nu crocanta

Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia cu masline si busuioc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

Cris2711 1

15.04.2014, 21:09

E super

Alexandra Elena 1

15.04.2014, 21:42

imi vine sa rup o bucatica, foarte bine arata

Rocsi 1

15.04.2014, 21:53

Mmmm prea buna

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

6780 puncte

Constelatialeu

6020 puncte

RODIMUR

5680 puncte

mihaelar63

5600 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert branzoaice
  • 04

    MA

  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

RETETA RECOMANDATA
Batoane cu mac si susan