Focaccia cu rosii cherry si rozmarin

de AlexTeacher in Pizza, 29 Aug 2017 | 10192 vizualizari

 

George este vice-campion european la pizza clasica si pe langa multe retete de pizza de arata si cum sa facem o focaccia super buna.
Reteta video pas cu pas o gasiti mai sus. 

 

INGREDIENTE

  • 1 kilogram de făină
  • 15 g de drojdie proaspătă
  • 100 ml ulei de masline
  • 600 ml de apă
  • 25 g sare de mare grunjoasa
  • 1 vârf de cuţit de zahăr
  • Rosii cherry 250 gr
  • Rozmarin – 3 crengute
  • Sos rosii – 2 linguri
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccia cu rosii cherry si rozmarin:

1.       Intr-un kilogram de faina 000 pune o lingura cu varf de sare grunjoasa si 10g de zahar (un varf de lingura) si amesteca bine.

2.       Dizolva bine drojdia in apa calduta si apoi toarn-o peste faina si amesteca cu o lingura. Dupa ce s-a legat un pic compozitia scoate aluatul pe blat si framanta pana se topeste sarea. O sa dureze 4-5 minute.

3.       Pune aluatul inapoi in castron, toarna ulei de masline peste si lasa-l 2 ore sa creasca.

4.       Dupa 3 ore, intinde aluatul cam 1 cm grosime. Unge tava de cuptor cu masline si pune aluatul.

5.       Dupa ce l-ai asezat in tava, apasa-l cu varful degetelor ca sa se coaca uniform si apoi toarna putin ulei de masline deasupra. Pune apoi si 2 linguri de sos de rosii. Sosul de rosii il faci din rosii decojite in cutie, le blendezi cu sare si busuioc proaspat.

6.       Infige apoi rosiile cherry in aluat.

7.       Presara sara grunjoasa si rozmarin.

8.       Pune o folie deasupra tavii si mai lasa aluatul sa creasca inca 2 ore, pana cand aluatul aproape acopera rosiile cherry.

9.       Cand e gata, mai inteap-o cu o furculita usor si apoi bag-o la cuptor la 220 grade pentru 12 minute. Intoarce-o la jumatatea intervalului.

 

Pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia cu rosii cherry si rozmarin" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mini-pizza 4 formaggio